Jedenásť zápasov bez víťazstva bolo príliš. Kovača nahradil Wolfsburg Hasenhüttlom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jedenásť zápasov bez víťazstva bolo príliš. Kovača nahradil Wolfsburg Hasenhüttlom

Niko Kovač skončil predčasne na lavičke okrem Monaka, Bayernu Mníchov aj vo Wolfsburgu.
Niko Kovač skončil predčasne na lavičke okrem Monaka, Bayernu Mníchov aj vo Wolfsburgu. Profimedia
Niko Kovač (52) už nie je tréner futbalistov VfL Wolfsburg. Vedenie nemeckého klubu Chorváta odvolalo deň po prehre 1:3 s Augsburgom. Informovali o tom denník Bild a portál Wolfsburger Allgemeine Zeitung s dodatkom, že nástupcom sa stáva Rakúšan Ralph Hasenhüttl (56).

Vlci ťahajú v tomto roku desaťzápasovú sériu bez víťazstva a v tabuľke klesli na 14. miesto a pred barážovou miestenkou majú náskok už iba šiestich bodov. Kovač sa ujal funkcie kouča Wolfsburgu v roku 2022, predtým pôsobil v Bayerne Mníchov. V prvej sezóne takmer priviedol VfL k účasti v európskych klubových súťažiach, mužstvo však nezvládlo záverečný zápas so zostupujúcou Herthou Berlín. 

Posledné výsledky Wolfsburgu.
Posledné výsledky Wolfsburgu.Flashscore

Celková séria bez trojbodového zápisu trvá už jedenásť kôl. Ostatné tri tím bývalého kapitána Chorvátska prehral. Víťazný pokrik v kabíne zaznel naposledy 16. decembra v Darmstadte (1:0).

Klub na svojej webovej stránke uviedol, že o Kovačovom odvolaní rozhodol v noci po poslednej prehre. Ralph Hasenhüttl, ktorý naposledy pôsobil v Southamptone v rokoch 2018 - 2022 a zároveň je bývalým koučom Ingolstadtu a Lipska, bude v utorok prvýkrát viesť tréning nového celku.

Wolfsburg - Augsburg 1:3