Bayernu vystrieľal triumf Musiala, Kane s ďalšími rekordmi. Bochum bez Bera prehral

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bayernu vystrieľal triumf Musiala, Kane s ďalšími rekordmi. Bochum bez Bera prehral

Dvaja hrdinovia Bayernu - vľavo Musiala, vpravo Kane.
Dvaja hrdinovia Bayernu - vľavo Musiala, vpravo Kane.Profimedia
Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v 26. kole nemeckej Bundesligy na pôde Darmstadtu 5:2, hoci do 35. minúty prehrávali 0:1. Favorita z Bavorska potiahla dvojica Harry Kane (30) a Jamal Musiala (21), ktorá sa podieľala na prvých štyroch góloch hostí.

Darmstadt - Bayern Mníchov 2:5

Musiala prv vyrovnával na 1:1, potom zvyšoval na 3:1 a takisto si zapísal dve asistencie, čo znamenalo sumárnu bilanciu 2+2. Zároveň sa podieľal na góle v ligovom súboji v piatom stretnutí po sebe, čo sa mu predtým podarilo len v októbri a novembri 2022. 

Kane zaknihoval 31. ligovú trefu ročníka, čím sa stal prvým hráčom v debutovej sezóne v Bundeslige, ktorému sa to podarilo. Pre anglického kanoniera to bol zároveň prvý ročník v kariére, keď sa v lige dostal na túto métu. 

Bayern tak minimálne do nedele, keď hrá svoj zápas Bayer Leverkusen na pôde Freiburgu, skresal náskok na vedúci celok znovu na sedem bodov.

Mainz - Bochum 2:0

Bochum bez zraneného Matúša Bera, ktorý absentuje aj v nominácii trénera Slovenska Francesca Calzonu na prípravné zápasy s Rakúskom a Nórskom 23. a 26. marca, prehral na trávniku Mainzu.  

Oba zásahy domácich strelil Jonathan Burkardt - prvý z penalty v nadstavenom čase pred prestávkou, druhý z hry v 71. minúte. Mainz sa triumfom dostal von zo zostupovej zóny, keď je momentálne na 16. priečke, ktorá znamená baráž. Na pätnásty Bochum, ktorý prehral štvrtý raz v rade, stráca osem kôl pred koncom šesť bodov.

Ďalšie výsledky:

Union Berlín - Werder Brémy 2:1

Wolfsburg - Augsburg 1:3

Heidenheim - B. Mönchengladbach 1:1

Zvyšný sobotňajší program: 

Hoffenheim - Stuttgart (18:30)