Juventus neuspel v Ríme. Rabiot: Výkon v prvom polčase bol hanebný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus neuspel v Ríme. Rabiot: Výkon v prvom polčase bol hanebný

Rabiot skritizoval výkon svojho mužstva.
Rabiot skritizoval výkon svojho mužstva.Profimedia
Futbalisti turínskeho Juventusu nezvládli duel 29. kola talianskej Serie A s rímskym Laziom a po prehre 1:2 si skomplikovali šance na účinkovanie v budúcoročnej edícii európskych pohárov. Výkon hostí sa nepáčil ani Adrienovi Rabiotovi (28), ktorý si servítku pred ústa nedával.

"Bianconeri" sa snažia kvalifikovať do Európy aj napriek pätnásťbodovému odpočtu, bez ktorého by boli v tabuľke pohodlne druhí. Na 2. mieste je však rímsky celok, ktorý poslal do vedenia Milinkovič-Savič. "Stará dáma" síce o štyri minúty vyrovnala zásluhou Rabiota, no v druhom polčase rozhodol o výsledku stretnutia Zaccagni.

Francúzsky stredopoliar po zápase neskrýval sklamanie: "Na začiatku sme boli príliš pomalí a nevyhrávali súboje, stále sme strácali loptu. Po prestávke to bolo oveľa lepšie, ale nie je ťažké to zlepšiť, pretože prvý polčas bol hanebný. Neviem to vysvetliť. Keď sme dostali gól, zareagovali sme a vytvorili si šance v druhom dejstve, ale nestačilo to."

Francúzsky reprezentant zažíva svoju najlepšiu sezónu na klubovej úrovni, keďže to bol jeho ôsmy gól v Serii A.

"Veľmi som sa zlepšil, najmä počas posledných dvoch rokov spolupráce s Allegrim. Tvrdo pracujem na tom, aby som strieľal góly, ale takisto dominoval v strede poľa v útočnej a obrannej fáze. V Juve mám inú úlohu a viac si ju užívam, pretože sa môžem tlačiť dopredu a tréner ma žiada, aby som sa dostal do blízkosti pokutového územia. To sú moje vlastnosti. Čo sa týka národného tímu, je tam veľa útočných hráčov, takže som tam potrebný skôr vo vyvažovacej úlohe."

Rabiot však v uplynulých sezónach nepodával optimálne výkony a fanúšikovia mu vyčítajú, že sa začal "snažiť" až v čase, keď sa rozhoduje o jeho budúcnosti, pretože mu na konci júna vyprší zmluva. Hovorí sa o záujme PSG či klubov z Premier League.

"Zatiaľ neviem, čo sa stane, musím diskutovať s vedením Juventusu. Od prvého dňa som chcel zo seba vydať to najlepšie, ale taký je futbal. Ak strelíte gól, ste obľúbený, keď nie, kritizujú vás. Je normálne, že presné zásahy a asistencie prinášajú lásku a rešpekt," dodal.