Juventus padol s Empoli, Gyömbér so Salernitanou bodoval proti Rímu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Juventus padol s Empoli, Gyömbér so Salernitanou bodoval proti Rímu

Aktualizované
Salernitana obrala o body finalistu Európskej ligy.
Salernitana obrala o body finalistu Európskej ligy.Profimedia
Futbalisti AS Rím remizovali v pondelkovom zápase 36. kola Serie A doma so Salernitanou 2:2 a v lige tak nevyhrali už šesť stretnutí po sebe. Juventus po tom, čo prišiel o desať bodov, nestačil na Empoli.

AS Rím - US Salernitana 2:2 (0:1)

Góly: 47. El Shaarawy, 83. Matič - 12. Candreva, 54. Dia

Zo šiesteho miesta stráca AS Rím na piatu Atalantu Bergamo dve kolá pred koncom jeden bod. Štvrté AC Miláno má náskok štyri body. V drese hostí hral do 71. minúty slovenský obranca Norbert Gyömbér. Rimania sa posunuli v tabuľke po pondelkovom rozhodnutí talianskej federácie, ktorá odobrala Juventusu desať bodov a Turínčania klesli z druhej na siedmu priečku. 

Remízový súboj pohľadom štatistík
Remízový súboj pohľadom štatistíkFlashscore

Salernitana išla do vedenia v dvanástej minúte, keď El Shaarawy nevystavil Candrevu do ofsajdu a hosťujúci futbalista využil dlhú loptu za defenzívu. V úvode druhého dejstva El Shaarawy svoju chybu napravil, keď pohotovo dorážal loptu za chrbát Ochou po priamom kope Pellegriniho. S gólmi sa roztrhlo vrece. O sedem minút hostia viedli po druhý raz. Šestnástym presným zásahom v sezóne strelil efektnou pätičkou zblízka Dia. V samom závere upokojil Josého Mourinha jeho druhopolčasový žolík Nemanja Matič, ktorý zareagoval na odrazenú loptu po rohovom kope a napálil ju do siete. 

Empoli - Juventus 4:1 (2:0)

Góly: 18. a 48. Caputo (prvý z 11m), 21. Luperto, 90+2. Piccoli - 85. Chiesa

Úvod zastihol aktívnejších hostí, ktorí nastupovali do stretnutia už s ukončeným pojednávaním a odpočítanými bodmi (10). V trinástej minúte vyhrávali po góle Vlahoviča, ale pred zakončením si pomohol faulom. Hostia mali navrch, no v osemnástej minúte ich prvýkrát v stretnutí šokoval Caputo, ktorý premenil penaltu. Škrt cez rozpočet Juventusu spôsobil o ďalšie tri minúty neskôr Luperto, ktorý sa zorientoval pred bránou po rohovom kope a zblízka dopravil loptu do siete. Aby toho nebolo pre "starú dámu" málo, krátko po návrate z kabíny inkasovala aj tretí zásah. Po druhý raz sa presadil Caputo, keď ťažil zo zlej rozohrávky Sandra a prihrávky od spoluhráča Akpra. Päť minút pred záverečným hvizdom už iba korigoval nepriaznivý stav Chiesa, pretože v nadstavenom čase prišla štvrtá poistka Empoli. Piccoli napriahol a po zemi mieril presne.

Tabuľka Serie A
Tabuľka Serie AFlashscore