Kľúč k triumfu? Maximálna koncentrácia. Derby d'Italia nebude rozhodujúce, tvrdí Inzaghi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kľúč k triumfu? Maximálna koncentrácia. Derby d'Italia nebude rozhodujúce, tvrdí Inzaghi

Inzaghiho hráčov čaká súboj o čelo tabuľky.
Inzaghiho hráčov čaká súboj o čelo tabuľky.Reuters
Manažér Interu Miláno Simone Inzaghi (47) bagatelizoval dôležitosť nedeľňajšieho zápasu s Juventusom. Derby d'Italia spojí dve víťazné šnúry. Domácu päťzápasovú a štvorzápasovú hostí.

Zápas v Turíne rozhodne o prvom mieste v tabuľke, Inter momentálne vedie s 31 bodmi, zatiaľ čo Juve zaostáva o dva. "Záleží na tom, ale nepovažujem to za rozhodujúci zápas," povedal Inzaghi na predzápasovej tlačovej konferencii.

Šéf lavičky "Nerazzurri" mierne podpichol súpera, keď označil za jeho výhodu fakt, že nehrá v európskych pohároch. Táto absencia podľa 47-ročného trénera dáva "starej dáme" potrebný čas na prípravu. "Na jednej strane je to sklamanie, ale na druhej pre nich výhoda, pretože majú týždeň na prípravu na všetky zápasy," zdôraznil Simone Inzaghi.

Aktuálny pohľad do neúplnej tabuľky Serie A.
Aktuálny pohľad do neúplnej tabuľky Serie A.Flashscore

"Ukázalo sa to najmä v úvodných štyroch zápasoch (Juventus neprehral ani raz, pozn.). Vždy je pozitívne, keď máte k dispozícii týždeň a nie dva dni," pokračoval Inzaghi.

Médiám potvrdil, že Benjamin Pavard aj Alessandro Bastoni budú stále mimo hry pre zranenia, no Juan Cuadrado či Alexis Sánchez by mohli byť fit a objaviť sa na trávniku. 

"Cuadrado trénoval naplno, mal problémy so svalom, ktorý ho trápil, ale je veľkým prínosom," nadviazal. 

Posledné merania síl.
Posledné merania síl.Flashscore

Inter nevyhral v lige s Juventusom v ostatných dvoch vzájomných dueloch. Posledný na štadióne "Bianconeri" sa skončil výhrou "starej dámy" 2:0. Aj preto Simone Inzaghi vie, že ak chcú jeho hráči 36-násobného majstra zdolať, budú musieť predviesť koncentrovaný výkon.

"Bude si to vyžadovať veľké sústredenie. Juve je tím s fyzicky silnými a kvalitnými futbalistami. Budeme musieť tomu venovať nezvyčajnú pozornosť. Disponuje hráčmi, ktorí môžu kedykoľvek zmeniť priebeh zápasu. Je dôležité, aby sme boli maximálne koncentrovaní," uzavrel očakávania lodivod "Nerazzurri".

Juventus - Inter (nedeľa, 20:45)