Koniec je blízko. Szczesny nielen o kariére, ale aj o strachu zo smrti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec je blízko. Szczesny nielen o kariére, ale aj o strachu zo smrti

Wojciech Szczesny mal počas súboja so Sportingom strach o svoj život.
Wojciech Szczesny mal počas súboja so Sportingom strach o svoj život.Profimedia
Poľský brankár má stále iba 33 rokov. Za svoju krajinu debutoval v novembri 2009, odkedy nazbieral 74 reprezentačných zápasov. Väčšinu svojej kariéry strávil v Arsenale a po hosťovania v Brentforde či Ríme odišiel do Juventusu. Napriek tomu v nedávnom rozhovore priznal, že sa blíži jeho koniec kariéry.

Skúsený gólman, ktorý od leta 2017 stojí medzi tromi žrďami Juventusu, sa rozprával s poľským Canal Plus. V zaujímavom rozhovore neobišiel strach o svoj život v súboji proti Sportingu Lisabon, budúcnosť v národnom tíme či Juventuse, ale ani vzťah s hlavným lodivodom Massimilianom Allegrim.

Reprezentačný koniec sa blíži

Domáce médium podpichlo Wojciecha Szczesneho s prípadným koncom kariéry. Priznal, že v 33 rokoch je to stále bližšie, ale na žiadnu extravagantnú rozlúčku si nepotrpí.

"Je to veľmi blízko. Hrám dlhšie než som čakal. Na druhej strane, keď budem cítiť, že na ihrisku nemôžem podať stopercentný výkon, skončím. Chcem odísť na najvyššej úrovni. Nebudem to nikomu oznamovať. Nechám si to ako prekvapenie, pretože nechcem žiadne rozlúčky," vysvetlil k téme reprezentácie. 

Szczesny a Kai Havertz po reprezentačnom vystúpení
Szczesny a Kai Havertz po reprezentačnom vystúpeníAFP

Väčšina hráčov zostáva po kariére pri futbale, či už v manažmente, ako asistenti trénerov a neskôr hlavní tréneri. Zdá sa, že to Szczesneho prípad nebude. 

"Sústredím sa hlavne na rodinu a syna. Počas sezóny trávim množstvo času sám, nie je to zábavné pre nich a ani pre mňa. Jedného dňa, keď sme doma rozoberali môj koniec, syn to započul a spýtal sa ma, či s ním budem tráviť viac času, keď skončím. Odpovedal som áno. Na to odvetil, či už nemôžem skončiť. Potešilo ma to," nadviazal úprimne Poliak.

Strach o život

Szczesny si zaspomínal na chvíle hrôzy, ktoré prežil v domácom dueli Európskej ligy proti Sportingu Lisabon. V 44. minúte prenechal v prvom štvrfinálovom súboji miesto spoluhráčovi Perinovi po tom, čo mal sťažené dýchanie a v hrudníku pociťoval silnú bolesť.

"Bolo to desivé. Naozaj som si myslel, že zomriem. Po prihrávke obrancovi som mal pocit, že mi vybuchne srdce. Pri rohovom kope som Milikovi povedal, že mi je zle, ale súper ho už rozohral. Bolesť v hrudi bola strašná. Dodnes nevieme, čo bolo jej príčinou. Pravdepodobne problémy s chrbticou," objasnil situáciu, počas ktorej nevystrašil iba seba, rodinu, ale aj fanúšikov.

V rozhovore tiež priznal, že odkedy sa presťahoval do Turína, má špeciálneho suseda. Rovno svojho hlavného trénera. 

"S Allegrim sme veľmi blízki priatelia. Vážim si ho. Dokáže mi povedať veci, ktoré mi nikto iný nepovedal. Navyše sme susedia. Nebojím sa ho nazvať mojím veľkým priateľom," uzavrel poľský brankár Juventusu.