Leão prezradil smelé plány. Portugalčan chce Zlatú loptu a AC na európskom tróne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leão prezradil smelé plány. Portugalčan chce Zlatú loptu a AC na európskom tróne

Leão už teraz patrí medzi opory milánskeho AC.
Leão už teraz patrí medzi opory milánskeho AC.Profimedia
Rafael Leão (24) je pripravený zobrať na svoje plecia väčšiu zodpovednosť. V čerstvo zahájenej sezóne chce urobiť v Miláne značný kvalitatívny skok.

Z portugalského krídelníka rastie v kádri Stefana Pioliho výnimočná hviezda. Počas minulej sezóny zohral Leão kľúčovú rolu pri umiestnení milánskeho AC v najlepšej štvorke Serie A. Rovnako dôležitý bol aj pri postupe do semifinále Ligy majstrov. V 48 dueloch zaknihoval v klubových súťažiach 16 gólov a pridal aj 15 asistencií. 

V Serii A sa Leão podieľal na 23 presných zásahoch mužstva
V Serii A sa Leão podieľal na 23 presných zásahoch mužstvaFlashscore

Ofenzívny ťahúň sa netají svojimi ambíciami - jedného dňa chce vyhrať Zlatú loptu a priviesť tím na európsky trón. K nadchádzajúcemu ročníku tak pristupuje s patričnou vážnosťou.

Gazzetta dello Sport podrobne popisuje Portugalčanov plán dostať sa medzi popredné mená svetového futbalu. Za "Rossoneri" chce v tomto ročníku nastrieľať minimálne 20 zásahov. To sa nepodarilo žiadnemu hráčovi od čias Zlatana Ibrahimoviča zo sezóny 2011/12.

O sebavedomie, talent, technické schopnosti a rýchlosť rodáka z Almady by sa rád oprel aj reprezentačný káder. Najbližšie ho 8. septembra čaká európske kvalifikačné stretnutie na Tehelnom poli s výberom Slovenska.