Doma mám veľa Zlatých lôpt, vyhral som totiž v živote, tvrdí Alexandre Pato

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Doma mám veľa Zlatých lôpt, vyhral som totiž v živote, tvrdí Alexandre Pato
Kým nebol zranený, prežíval Pato svetlé momenty v milánskom AC.
Kým nebol zranený, prežíval Pato svetlé momenty v milánskom AC.Profimedia
Brazílsky futbalista Alexandre Pato (33) bol na začiatku svojej kariéry považovaný za útočníka, ktorý sa zaradí medzi tú najužšiu smotánku najkvalitnejších hráčov na svete, ale nikdy nenaplnil svoj potenciál.

Za Internacional debutoval už ako 16-ročný. Na MS klubov 2006 prekonal rekord Pelého ako najmladší hráč, ktorý kedy strelil gól na turnajoch pod hlavičkou FIFA. Pred sezónou 2007/08 kúpilo Pata milánske AC, ale ako to už býva, veľký talent v rozlete zabrzdili zdravotné problémy a tie mu nedovolili naplniť svoj potenciál.

Vyhral jeden taliansky titul. V roku 2013 sa vrátil do Brazílie, pričom posilnil Corinthians. Hosťoval v konkurenčnom tíme São Paulo, nevyšlo mu pôsobenie v Chelsea, za ktorú nastúpil len dvakrát a strelil jeden gól. Posledný raz v Európe to skúsil vo Villarreale, lenže ani tento angažmán nešiel podľa predstáv.

V roku 2017 prijal čínsku ponuku z klubu Tianjin Tianhai. Následne sa vrátil do São Paula, dva roky bol súčasťou amerického Orlanda v MLS a od mája tohto roka ju znova v São Paule. Pato odohral za národný tím Brazílie 27 zápasov, v ktorých strelil desať gólov. Vyhral Konfederačný pohár. Okrem iného získal aj prestížnu cenu Golden Boy.

Juhoameričan si ale nerobí hlavu z toho, že mal potenciál dosiahnuť v najsledovanejšom športe sveta ešte viac. "Možno, že som sa nestal najlepším futbalistom na svete, ale niečo vám poviem. Mám úžasný vzťah so svojou rodinou a žijem sám so sebou v mieri. Mám ženu, ktorú milujem. Vnímam to tak, že doma mám veľa Zlatých lôpt. Ak by bol život hra, tak som ju vyhral," povedal nedávno Pato.