Líder na ihrisku, ale aj mimo neho. Kapitán Fiorentiny vymenil kopačky za čižmy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Líder na ihrisku, ale aj mimo neho. Kapitán Fiorentiny vymenil kopačky za čižmy

V strednom a severnom Toskánsku došlo k masívnym záplavám.
V strednom a severnom Toskánsku došlo k masívnym záplavám.Reuters
Kapitán Fiorentiny Cristiano Biraghi (31) prezul v pondelok kopačky za čižmy a v uliciach Campi Bisenzio odhŕňal blato. Zapojil sa do odstraňovania následkov ničivých povodní.

Sedem ľudí zahynulo po tom, ako sa rieky vyliali z brehov po prívalových dažďoch v stredotalianskom regióne Toskánsko a v najhoršie postihnutých oblastiach, vrátane Campi Bisenzio neďaleko Florencie, musia odstraňovať následky.

Ultras Fiorentiny "Curva Fiesole" vyzvali na odloženie nedeľňajšieho zápasu Serie A proti Juventusu, aby sa všetko úsilie sústredilo na rozsiahlu operáciu a čo najskôr sa tak oblasť vrátila k normálnemu fungovaniu. Lenže stretnutie sa odohralo. "Stará dáma" vyhrala 1:0, ale mnohí členovia Ultras zostali mimo tribúnu, aby pomohli tým, ktorí to potrebujú viac.

Ráno po zápase je pre mužstvo zvyčajne dňom odpočinku či dôležitej regenerácie. To nebol prípad Biraghiho, ktorý sa zapojil k dobrovoľníkom a pomáhal čistiť zaplavenú oblasť. Tridsaťjedenročný futbalista tak ukázal, že je líder nielen na ihrisku s páskou na ľavom rukáve, ale aj bez nej mimo neho. Dokonca bez kopačiek či dresu. V súboji 11. kola pritom odohral plnú minutáž.