Lobotka je prvou voľbou. Ak bude fit, bude hrať, vraví zraneniami skľúčený Mazzarri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lobotka je prvou voľbou. Ak bude fit, bude hrať, vraví zraneniami skľúčený Mazzarri

Neapol dúfa, že Lobotka sa dá rýchlo dokopy.
Neapol dúfa, že Lobotka sa dá rýchlo dokopy.Reuters
Pri pohľade na možnosti výberu základnej zostavy nemá Neapol ideálnu náladu. Do zápasu Serie A s Monzou pôjde bez suspendovaných Victora Osimhena (24) i Mattea Politana (30) a narastajúce problémy so zraneniami znepokojujú manažéra Waltera Mazzarriho (62).

Osimhen a Politano boli minulý víkend vylúčení pri prehre 0:2 na pôde rímskeho AS. Stanislav Lobotka sa v tomto dueli zranil a ďalší stredopoliar Jesper Lindstrom vynechal stretnutie pre zranenie. Účasť oboch v súboji s Monzou je ešte otázna.

"Sme v dosť núdzovej situácii, dokonca som si urobil zoznam," povedal Mazzarri na štvrtkovej tlačovej konferencii a pokračoval: "Lobotka je prvou voľbou. Ak bude fit, bude hrať. Ak to nestihne, mám veľkú dôveru v Jensa Cajusteho. Lindstrom, aj keď je fit, nemá ešte na deväťdesiat minút. Buď nastúpi v základe, alebo príde z lavičky."

Brazílsky obranca Natan nastúpil v závere zápasu s Rimanmi a napriek tomu, že utrpel zranenie ramena, musel zostať na ihrisku aj v čase, keď už Neapol hral s deviatimi mužmi. "Lekár mi povedal, že to bude trvať mesiac a pol, takže sa zatiaľ nevráti," potvrdil Mazzarri.

Manažér oznámil aj absenciu Diega DemmaEljif Elmas v stredu podpísal zmluvu s Lipskom. Lodivod mužstva spod sopky Vezuv si od nadchádzajúceho prestupového obdobia veľa nesľubuje: "Neočakávam revolúciu, pretože v januári ju nerobíte a ani nemôžete. Dobre viete, že uprednostňujem, aby klub hovoril o trhu, chcem pomôcť hráčom získať späť sebavedomie z minulého roka."

Keďže Osimhen aj Politano sú suspendovaní, Mazzarri si musí na piatkový duel s Monzou vybrať medzi Simeonem alebo Raspadorim. "Ich spoločná hra by znamenala veľkú zmenu v zostave. V každom prípade potrebujete mať na lavičke útočníka. Uvidíme, kto začne a kto nastúpi počas zápasu," vravel neapolský kormidelník.

Odkedy sa Osimhen vrátil po zranení stehenného svalu, Nigérijčan skóroval len raz v piatich ligových zápasoch a jeho vylúčenie bolo pred odchodom na Africký pohár sklamaním. "Možno cítil zodpovednosť po skvelej minulej sezóne. Môže sa stať, že pri nervozite urobí chybu," vyjadril sa tréner. Neapol je v tabuľke siedmy s 27 bodmi, o bod za šiestym Rímom, Monza je jedenásta s 21 bodmi.

Tabuľka Serie A.
Tabuľka Serie A.Flashscore