Futbalové prestupy LIVE: Bayern chce Araúja, Mbappé sa mal dohodnúť s Realom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Futbalové prestupy LIVE: Bayern chce Araúja, Mbappé sa mal dohodnúť s Realom

Aktualizované
O Araúja má záujem mníchovský Bayern.
O Araúja má záujem mníchovský Bayern.Profimedia/Flashscore
Január klope na dvere a s ním aj otvorenie zimného prestupového okna. Špekulácie, informácie o nových zmluvách i zrealizovaných transferoch či hosťovaniach sledujte v aktualizovanom prestupovom špeciáli Flashscore Správ.

8. JANUÁR

PRESTUP - AC Miláno v pondelok večer oznámilo druhú zimnú posilu. Podľa očakávania po Matteovi Gabbiovi prišiel do radov "Rossoneri" z Hellasu aj 20-ročný obranca či stredopoliar Filippo Terracciano. Vedenie klubu v oficiálnej správe neuviedlo, akú sumu za hráča vynaložilo, podľa portálu transfermarkt.de by malo ísť o sumu 4,5 milióna eur. 

ŠPEKULÁCIA - Carlos Soler možno opustí Paríž Saint-Germain. Dvadsaťsedemročný španielsky stredopoliar by mohol posilniť Galarasaray. Hovorí sa o sume 20 miliónov eur.

HOSŤOVANIE - Marseille nemá pred sebou jednoduchý január a február, pretože sedem hráčov odchádza na Africký pohár národov. Vedenie klubu sa preto snaží vhodne doplniť káder. Stavilo tak na meno so skúsenosťami z Ligue 1. V pondelok bol ako prvá zimná posila predstavený Jean Onana, ktorý prišiel na juh Francúzska na hosťovanie do konca sezóny z Besiktasu.

ŠPEKULÁCIA - Jean-Clair Todibo bol prakticky celú jeseň spájaný s odchodom z Nice a v posledných dňoch sa o ňom špekulovalo napríklad v súvislosti s Tottenhamom. Novinár Fabrice Hawkins z francúzskej televíznej stanice RMC Sport v nedeľu prezradil, že skorší záujem Manchestru United pretrváva a že v hľadáčiku má 24-ročného stopéra aj Chelsea. Nie je však úplne jasné, či obranca vôbec zamieri na niektorú zo spomínaných adries, keďže jeho zamestnávateľ v Ligue 1 by si rád udržal svoju oporu minimálne počas jarnej časti sezóny.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Fabian Schär si predĺži svoje pôsobenie v Newcastli United - švajčiarsky obranca podpísal so "strakami" kontrakt aj na nadchádzajúcu sezónu.

HOSŤOVANIE - Ilaix Moriba opäť odchádza z RB Lipsko na hosťovanie do La Ligy. Dvadsaťročný stredopoliar bude do leta pôsobiť v Getafe.

ŠPEKULÁCIA - Koniec niekoľkoročnej ságy? Mbappé údajne vypočul volanie Madridu a súhlasil s prestupom.

ŠPEKULÁCIA – Rokovania medzi Tottenhamom a Janovom ohľadom transferu rumunského obrancu Radua Dragusina intenzívne pokračujú. Ako reportoval taliansky insider Fabrizio Romano, obe strany sa blížia k úspešnej dohode, aktuálne je už celá situácia v záverečnej fáze. Londýnsky klub verí, že sa všetko podarí sformulovať počas budúceho týždňa. Ústne sú strany dohodnuté, všetko je ale naviazané na konkrétny návrh, ktorý vedenie "Spurs" ešte na stôl nepoložilo.

7. JANUÁR

ŠPEKULÁCIA - Podľa nemeckého novinára Floriana Plettenberga má Bayern Mníchov veľký záujem o Ronalda Araúja (24), ale Barcelona ho nemá v úmysle predať. Uruguajčan sa však s Kataláncami neponáhľa s predĺžením zmluvy. Podľa viacerých informácií už hovoril aj s trénerom Thomasom Tuchelom, ktorý po ňom nesmierne túži.

ŠPEKULÁCIA - Dortmund má záujem o Iana Maatsena a, pravdepodobne, bude sláviť úspech. Obranca patrí Chelsea a podľa niektorých správ je dohoda veľmi blízko a malo by sa rokovať o jeho zapožičaní.

PRESTUP - Slovenský futbalový stredopoliar Samuel Ďatko prestupuje z Podbrezovej do Žiliny, o čom v nedeľu informovali obaja účastníci Niké ligy. Opačným smerom putuje devätnásťročný stredný záložník Vincent Chyla. Viac v článku.

PRESTUP - Talentovaný argentínsky krídelník Gianluca Prestianni prestúpi z materského klubu Vélez Sarsfield do portugalskej Benficy. Všetko je dohodnuté, ale čaká sa do 31. januára, kedy mládežnícky reprezentant svojej krajiny dovŕši osemnáste narodeniny.

ŠPEKULÁCIA - Mladý argentínsky ľavý obranca Valentín Barco síce bol spájaný s Manchestrom City, no na spadnutie je prestup do Brightonu, kde by mal futbalista Bocy Juniors podpísať šesťročnú zmluvu.

ŠPEKULÁCIA - Giovanni van Bronckhorst je na zozname trénerov, o ktorých má záujem turecký Beşiktaş. Mužstvu sa nedarí, pričom od začiatku sezóny skončili už traja lodivodi - Senol Günes, Burak Yilmaz a Riza Çalimbay.

ŠPEKULÁCIA - Mladík Hannibal Mejbri je na odchode z Manchestru United a podľa španielskeho denníku Marca má o hráča veľký záujem Sevilla.

HOSŤOVANIE - Saša Kalajdžič sa po sezóne a pol vracia do nemeckej najvyššej súťaže. Rakúsky útočník sa aj vinou zdravotných problémov nepresadil do zostavy Wolverhamptonu a do konca aktuálneho ročníka bude hosťovať vo Frankfurte.

ŠPEKULÁCIA Mitchel Bakker nenaplnil očakávania v Atalante a po šiestich mesiacoch sa pravdepodobne bude sťahovať znovu. Holandský obranca by mal pokračovať v talianskej lige, o jeho príchode rokuje Monza.

ŠPEKULÁCIA - Fenerbahce je v kontakte s AC Miláno a oba kluby dojednávajú transfer Radeho Kruniča. Bosniansky stredopoliar sa s tureckým celkom už dohodol a spoločnú reč zrejme nájdu aj kluby, suma by sa mala pohybovať medzi štyrmi až piatimi miliónmi eur.

6. JANUÁR

KONIEC - Posledný nikéligista pokračuje naďalej v zmenách v kádri. Po nevydarenom polroku sa obojstranne na ukončení kontraktu dohodol útočník Patrik Mijič. Chorvát odohral štrnásť zápasov, v ktorých sa strelecky nepresadil.

ŠPEKULÁCIA - Jordan Henderson prišiel v lete do Al Ettifaq ako posila, ale ani jemu, ani saudskoarabskému klubu sa nedarí a stredopoliar sa chce vrátiť do Anglicka. Bývalý kapitán Liverpoolu sa vzdá rozprávkového platu, u svojho súčasného zamestnávateľa zarába 700 000 libier týždenne.

PRESTUP - Jedna z najžiarivejších postáv jesene vo farbách Widzewu v poľskej Ekstraklase bude hájiť inú pevnosť. Henrich Ravas (26) podpísal zmluvu na tri sezóny v MLS a to v drese New England Revolution. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Arda Güler je konečne fit, ale svoj debut za Real Madrid v tejto sezóne možno nezažije. Tréner Carlo Ancelotti nevidí pre 18-ročného ofenzívneho hráča na jar vhodné využitie, preto nie je vylúčené, že odíde na hosťovanie do Villarrealu, ktorý o neho prejavil záujem.

ŠPEKULÁCIA - Ola Solbakken sa po problémoch v AS Rím nepresadil ani na hosťovaní v Olympiakose Pireus, takže ho pravdepodobne čaká ďalšie sťahovanie. Dvadsaťpäťročný krídelník by si mohol vyskúšať exotický angažmán v Japonsku vo farbách Urawa Red Diamonds, kde by sa opäť stretol s trénerom Per-Mathiasom Högmom, ktorý ho viedol v Bodö/Glimte.

ŠPEKULÁCIA - Timo Werner sa vracia z RB Lipsko do Anglicka. Podľa Floriana Plettenberga zo Sky Tottenham finalizuje šesťmesačnú zmluvu o zapožičaní 27-ročného útočníka.

ŠPEKULÁCIA - Podľa portálu 90min sa o Raphaela Varaneho (30) zaujíma Saudská Arábia, ktorá je optimistická v otázke jeho podpisu. Je však otvorený aj k dohode o novej zmluve s Manchestrom United.

KONIEC ZMLUVY - Bývalý španielsky stredopoliar Juan Mata (35) opustil po vypršaní zmluvy nedávno korunovaného japonského majstra Vissel Kobe. Informáciu priniesol v sobotu klub. Mata podpísal v polovici sezóny štvormesačnú zmluvu a bol súčasťou tímu Kobe, ktorý prvýkrát vyhral titul J League, pričom sa predstavil v jedinom zápase. 

5. JANUÁR

PODPIS - Novou posilou Skalice do jarnej časti sa stal 21-ročný útočník Max Thompson z Anglicka. Max sa narodil v meste Macclesfield a v mládežníckych kategóriách si prešiel klubmi Manchester United, Everton a Burnley. Naposledy hral za U21 v AFC Sunderland. 

KONIEC - V jarnej časti nebude v skalickom drese pokračovať 25-ročný český obranca Ondřej Rudzan. Na hráčovu žiadosť s ním klub rozviazal zmluvu. Informáciu priniesol oficiálny web mfkskalica.sk. 

ŠPEKULÁCIA - Podľa Floriana Plettenberga sa Bayern Mníchov dohodol s Tottenhamom na príchode Erica Diera (29) v hodnote päť miliónov eur, pričom univerzálny Angličan je už blízko k prestupu, ktorý by ho spojil s bývalým spoluhráčom Harrym Kaneom.

PODPIS - Inter Miláno sa dohodol na zmluve s krídelníkom Tajonom Buchananom z Club Bruggy. Dvadsaťštyriročný futbalista sa tak stane vôbec prvým Kanaďanom, ktorý bude hrať v najvyššej talianskej súťaži. Informáciu priniesol v piatok samotný klub Serie A. Čítajte viac.

PODPIS - Po chorvátskom stredopoliarovi Krizmaničovi sa vedenie klubu z "malého Ríma" dohodlo na kontrakte do konca sezóny 2025/26 so švédskym krídelníkom Jaheemom Burkem. Informáciu priniesol oficiálny web fcspartaktrnava.com. Čítajte viac.

HOSŤOVANIE - Thilo Kehrer sa po roku a pol vracia do najvyššej francúzskej súťaže. Nemecký obranca predtým hrával za PSG a minimálne v druhej polovici tejto sezóny bude riadiť obranu AS Monaco. Skúsený stopér prichádza na hosťovanie z West Hamu United.

Všetky strany sa dohodli na prelome rokov, futbalista vo štvrtok absolvoval lekársku prehliadku a v piatok podpísal zmluvu. Monačania zaplatia 500-tisíc eur a zabezpečili si opciu na prestup za desať miliónov.

ŠPEKULÁCIA - Na Old Trafford zostávame. Jadon Sancho je podľa Fabrizia Romana krok od hosťovania v Borussii Dortmund. Hráč má čakať na potvrdenie od United, aby mohol odcestovať a pridať sa do tréningového kempu nemeckého celku. 

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Aaron Wan-Bissaka, Victor Lindelöf a Hannibal Mejbri budú aj v budúcej sezóne hrať za Manchester United, ktorý aktivoval ročnú opciu na predĺženie ich zmlúv. 

4. JANUÁR

UKONČENIE HOSŤOVANIA - Sergio Reguilón sa vracia do Tottenhamu z hosťovania v Manchestri United. Dvadsaťsedemročný obranca mal byť na Old Trafforde do konca sezóny, ale nastúpil len v 12 súťažných zápasoch, takže "červení diabli" si uplatnili opciu na predčasné ukončenie jeho pôsobenia v tíme. Viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Al-Ettifaq nevyhral už deväť súťažných zápasov po sebe, čo by mohlo znamenať koniec trénera Stevena Gerrarda. Bývalý stredopoliar od svojho nástupu na lavičku saudskoarabského klubu zvládol len tretinu z 21 zápasov (7-7-7).

UKONČENIE ZMLUVY - Leonardo Spinazzola opustí AS Rím najneskôr po sezóne, keď mu vyprší zmluva. "Uvidíme, ako dopadne januárové prestupové obdobie. Inak odíde po skončení kontraktu," povedal agent 30-ročného obrancu Davide Lippi.

NOVÝ TRÉNER - Český futbal spoznal nového trénera i asistentov, národný tím povedie Ivan Hašek.

OZNÁMENIE - Česká reprezentácia by vo štvrtok mala spoznať svojho nového trénera. O nástupcovi Jaroslava Šilhavého bude dopoludnia rokovať výkonný výbor Futbalovej asociácie ČR. Okolo 12:30 má o výsledku rokovaní informovať verejnosť. Podľa médií by sa novým trénerom mal stať Ivan Hašek, ktorý už národné mužstvo krátko viedol v roku 2009.

PODPIS ZMLUVY - Krásne gesto. Kalinič podpísal zmluvu s Hajdukom, mesačne zarobí jedno euro.

ŠPEKULÁCIA - Podľa talianskeho novinára Alessandra De Feliceho nie je príliš pravdepodobné, že Neapol v zime siahne po Martinovi Vitíkovi. Stopér pražskej Sparty je síce v hľadáčiku úradujúceho víťaza Serie A, žurnalista webov GOAL Italia či OneFootball ale píše, že klub spod sopky Vezuv "nemá v úmysle predložiť ponuku". Záujem zo strany "Partenopei" o českého obrancu však pretrváva.

3. JANUÁR

PRESTUP - Futbalový útočník Lukáš Letenay prestúpil z MŠK Púchov do tímu českého prvoligistu Slovana Liberec. Slovenský klub o tom informoval na svojom webe.

Dvadsaťdvaročný Letenay bol v jesennej časti najlepším strelcom druhej najvyššej slovenskej súťaže, v 15 zápasoch zaznamenal 15 presných zásahov. Libercu patrí po jesennej časti českej najvyššej súťaže 8. priečka.

ŠPEKULÁCIA - Stredopoliar Lazar Samardžič mieri z Udinese do Neapola, kluby sa ústne dohodli na odstupnom 20 miliónov eur.

HOSŤOVANIE - Granada hľadala nového brankára a získala ho v Argentíne. 27-ročný Augusto Batalla prišiel z River Plate na hosťovanie s opciou.

PRESTUP - Spartak Trnava v stredu predstavil prvú posilu pred jarnou časťou Niké ligy. Klub sa dohodol s chorvátskym stredopoliarom Tomislavom Krizmaničom. Viac v článku.

PRESTUP - Slovenský futbalový brankár Richard Ludha mení klub. Člen širšieho kádra reprezentácie prestúpil z FK Železiarne Podbrezová do tímu FK Teplice pôsobiaceho v najvyššej českej súťaži. S klubom zo severu Čiech podpísal trojročnú zmluvu. Viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Florian Thauvin, aktuálne obliekajúci farby talianskeho Udinese, má záujem zamieriť do rodného Francúzska. Volanie tridsaťročného krídelníka v krajine galského kohúta naozaj vypočuli. Podľa zdrojov talianskeho novinára Nicolu Schira údajne prejavujú konkrétny interes už dva kluby, nespresnil však, o ktoré ide a či vôbec pôsobia v Ligue 1. 

PRESTUP – Už niekoľko týždňov je Rade Krunič spájaný s odchodom z AC Miláno a taliansky novinár Nicoló Schira potvrdil, že sťahovanie sa v januári reálne môže uskutočniť. Podľa jeho informácií o príchod hráča veľmi stojí Fenerbahce, ktoré s ním je v zásade dohodnuté na osobných podmienkach, tridsaťročný stredopoliar z Bosny a Hercegoviny by mal v Istanbule poberať 3,5 milióna eur na rok. Je potrebné každopádne dohodnúť ešte prestupovú čiastku, pričom talianska strana požaduje 7 až 8 miliónov eur.

ŠPEKULÁCIA - Ten Hag ho nechce. Vráti sa Sancho do Dortmundu? Kluby rokujú o hosťovaní.

ŠPEKULÁCIA – Liverpool stále verí, že Fábio Carvalho bude v budúcnosti hviezdou klubu. "The Reds" sa portugalského mladíka, ktorému sa nedarí uchytiť, nevzdávajú. Dvadsaťjedenročný stredopoliar pôsobil v RB Lipsko v prvej polovici sezóny, ale stihol len tri štarty. Podľa Fabrizia Romana nemá Liverpool v úmysle Carvalha predať v zime ani v lete. Verí, že potrebuje hosťovanie, kde by mohol hrať zápasy týždeň čo týždeň. Potom sa rozhodne, či bude v budúcej sezóne znovu začlenený do prvého tímu.

2. JANUÁR

ŠPEKULÁCIA - Podľa talianskeho novinára Fabrizia Romana by mohol byť Martin Vitík blízko k veľkému prestupu do Serie A. Talentovaný obranca má podľa všetkého namierené zo Sparty do Neapola, úradujúceho majstra.

ŠPEKULÁCIA - Situácia na brankárskom poste v Reale Madrid nie je pre dlhodobé zranenie Thibauta Courtoisa úplne stabilná, preto klub hľadá perspektívnych hráčov, ktorí by stabilizovali hierarchiu gólmanov. Najnovšie správy španielskych médií naznačujú záujem o mladíka Peňarolu Randalla Rodrígueza ako potenciálnu náhradu za Courtoisa. Vzhľadom na Rodríguezove pôsobivé výkony v uruguajskej reprezentácii do 20 rokov a blížiaci sa koniec jeho zmluvy Real Madrid zvažuje rôzne akvizičné stratégie.

ŠPEKULÁCIA - Barcelona sa v konkurencii európskych klubov výrazne zameriava na juhoamerický trh a sleduje 16-ročný talent Palmeirasu Estevaa Williana, ktorý je známy aj pod prezývkou Messinho. Hráč údajne uprednostňuje Barcelonu ako svoj vysnívaný klub, ale prekážkou je cena 52 miliónov eur. Predstavitelia španielskeho celku však pripravujú pôdu pre prípadný budúci prestup a už sa stretli s jeho agentom, aby mladíka uchránili pred značným záujmom iných klubov.

Estevao ešte medzi seniormi neprerazil, ale už sa oňho strhla bitka.
Estevao ešte medzi seniormi neprerazil, ale už sa oňho strhla bitka.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Inter v posledných dňoch, vrátane pondelka, intenzívne rokoval s Bruggami o príchode Tajona Buchanana a najnovšie informácie talianskeho novinára Fabrizia Romana naznačujú, že k definitívnej dohode by mohlo dôjsť už tento týždeň, možno už v stredu. Kanadský krídelník by mal prísť do Serie A za pevnú sumu 7 miliónov eur, avšak v budúcnosti by mohol transfer stáť milánsku stranu až 10 miliónov eur v závislosti od naplnenia bonus.

NÁVRAT Z HOSŤOVANIA - Španiel Sergio Reguilón už nebude hrať za Manchester United. Klub z Old Traffordu predčasne ukončil jeho hosťovanie z Tottenhamu. Dvadsaťsedemročný obranca odohral za United 12 stretnutí. Po vypadnutí tímu z európskych pohárových súťaží i Ligového pohára sa však už pre neho nečrtalo veľa príležitostí, aby sa dostal na trávnik. Do kádra trénera Erika ten Haga by sa po zranení mal už vrátiť Luke Shaw. Informovala o tom agentúra DPA.

ŠPEKULÁCIA - Ousmane Diomande bude horúcim tovarom na prestupovom trhu. Okrem Arsenalu už jeho zástupcov kontaktoval aj Newcastle United, aby preskúmal situáciu okolo 20-ročného obrancu. Predpokladá sa, že Diomande má v zmluve so Sportingom CP výstupnú klauzulu v hodnote približne 70 miliónov libier.

NÁVRAT Z HOSŤOVANIA - AC Miláno si sťahuje späť Mattea Gabbiu, ktorý strávil jeseň na hosťovaní vo Villarreale, pre krízu na poste stopéra. Podľa talianskeho insidera Fabrizia Romana sa formalizácia jeho predčasného konca v španielskom klube, kde mal pôvodne zostať do konca sezóny, uskutoční v utorok. Dvadsaťštyriročný defenzívny hráč mal pricestovať do Talianska s potrebnými dokumentmi v pondelok večer.

ŠPEKULÁCIA - Takehiro Tomijasu má v súčasnosti v Arsenale zmluvu do roku 2025 a v januári bol spájaný s možným prestupom do Talianska, ale ako informuje taliansky novinár Fabrizio Romano, k žiadnemu prestupu nedôjde. Londýnsky klub údajne pokračuje v záverečných rokovaniach o predĺžení zmluvy s 25-ročným japonským reprezentantom, ktorý by si mal mimochodom finančne polepšiť. Gunners skrátka s hráčom dlhodobo počítajú.

1. JANUÁR

NÁVRAT Z HOSŤOVANIA - Krídelník Jeremy Sarmiento sa z hosťovania vo WBA vracia do Brightonu, ktorý bude počas januára bez Mitomu. Ten odcestuje na Ázijský pohár, rovnako tak by si na Africkom pohári národov mal zahrať Simon Adingra.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Anglický obranca Harry Toffolo ostáva v Nottinghame. Zmluva mu končila po tejto sezóne, ale klub aktivoval opciu na ročné predĺženie kontraktu.

ŠPEKULÁCIA - Nemecký obranca Thilo Kehrer vo West Hame nehráva. S najväčšou pravdepodobnosťou sa vráti do Francúzska, kde už pôsobil. Záujem majú Monako a Nice.

PREDĹŽENIE SPOLUPRÁCE - Americký kapitán Fulhamu Tim Ream ostáva v tomto tíme, pretože končiacu zmluvu predĺžil až do konca budúcej sezóny 2024/25.

NÁVRAT Z HOSŤOVANIA - Anglický Liverpool pri zraneniach Robertsona a Tsimikasa zareagoval tak, že z hosťovania v škótskom Dundee FC si stiahol mladíka Owena Becka.

PRESTUP - Severomacedónsky útočník Milan Ristovski prestupuje zo Spartaka Trnava do českej ligy, kde bude od jarnej časti obliekať dres momentálne deviateho celku tabuľky Bohemians Praha 1905. S Trnavou sa lúči aj kostarický záložník Ricardo Peňa. Viac v článku.

PRESTUP - Francúzsky futbalový klub Paríž St. Germain skompletizoval prestup Lucasa Beralda, s ktorým podpísal päťročný kontrakt. Za 20-ročného obrancu zaplatí úradujúci šampión Ligue 1 brazílskemu Sao Paulu odstupné vo výške 20 miliónov eur.

PSG potrebuje vystužiť stopérsky post, na ktorom hráva aj slovenský reprezentačný kapitán Milan Škriniar. Dlhšie sú mimo hry zranení Presnel Kimpembe a Nuno Mendes, pričom na jar čakajú PSG okrem obhajoby titulu v najvyššej francúzskej súťaži aj zápasy v domácich pohárových súťažiach a osemfinále Ligy majstrov proti Realu Sociedad.

PRESTUP - Holandský futbalový stredopoliar Donny van de Beek absolvuje druhú časť sezóny v drese Eintrachtu Frankfurt. Bundesligový klub oznámil na Nový rok jeho príchod z Manchestru United na hosťovanie do konca ročníka s opciou na permanentný transfer. 

"Dokonale zapadá do skladby nášho tímu. Prináša skúsenosti, z ktorých môžu ťažiť naši mladí hráči,“ povedal pre nemecké médiá Markus Krösche, športový riaditeľ Eintrachtu. Dvadsaťšesťročný reprezentant Holandska prestúpil do United v roku 2020 z Ajaxu Amsterdam, no v tejto sezóne dostával v anglickom klube iba minimum príležitostí.

ŠPEKULÁCIA - Mladý obranca Amar Dedič bol v lete spojovaný s Barcelonou, Interom či rímskym AS. Ani jeden prestup nevyšiel, ale teraz majú o hráča veľký záujem anglické kluby Chelsea a Newcastle.

ŠPEKULÁCIA - West Ham si uplatnil opciu na predĺženie zmluvy českého obrancu Vladimíra Coufala, a tak je viazaný do roku 2025, lenže podľa informácií The Sun je samotný hráč nespokojný, keďže dúfal v dlhšiu dobu kontraktu. Dokonca by mal zvažovať prestup už v januári, prípadne v lete.

ŠPEKULÁCIA - Škótsky záložník Lewis Ferguson pôsobí v talianskej Bologni, pričom sa o neho zaujímajú Inter aj Juventus.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Senegalský záložník Pape Matar Sarr predĺžil zmluvu s Tottenhamom o šesť rokov. Klub ho takto ocenil za kvalitné výkony, ktoré v prebiehajúcej sezóne podáva.

ŠPEKULÁCIA - Dnes sa oficiálne otvorilo prestupové obdobie v najlepších ligách a zaujímavé bude sledovať hlavne to, čo vymyslí Arsenal. The Sun informuje, že na hosťovanie by mal odísť obranca Tomijasu, rovnako tak krídelník Nelson. Záujem je o Nketiaha, pričom londýnsky klub aktívne hľadá útočníka a zamerať sa mal na Toneyho z Brentfordu.

31. DECEMBER

PRESTUP - Futbalový klub Tottenham Hotspur sa v nedeľu rozlúčil so svojím dlhoročným brankárom Hugom Llorisom. Francúz si obliekal dres "kohútov" od roku 2012, osem rokov z toho aj s kapitánskou páskou. V tejto sezóne stratil post brankárskej jednotky, neodchytal ani jeden duel a v sobotu bol potvrdený jeho prestup do Los Angeles FC v zámorskej MLS.

Llorisovi odovzdal ocenenie bývalý obranca "kohútov" Ledley King priamo na ihrisku v polčasovej prestávke nedeľňajšieho súboja proti Bournemouthu (3:1). "Je to rozlúčka, ale v podaní hráča, nie človeka. Fanúšik 'Spurs' budem do konca života," citovala Llorisa agentúra AFP. Na poste klubovej brankárskej jednotky ho nahradil v tomto ročníku Guglielmo Vicario.

NÁVRAT Z HOSŤOVANIA - Portugalský futbalista Fabio Carvalho predčasne ukončil svoje hosťovanie v bundesligovom RB Lipsko a vráti sa späť do svojho materského klubu FC Liverpool. Pôvodne mal v Lipsku zotrvať do konca sezóny, ale nevybojoval si miesto v základnej zostave.

ŠPEKULÁCIA - Emre Can pred sezónou predĺžil zmluvu s Borussiou Dortmund, napriek tomu sa jeho meno spája s odchodom. Podľa správ z Apeninského polostrova zvažuje angažovanie 29-ročného defenzívneho univerzála Neapol.

PRESTUP - Tajon Buchanan mieri z Clubu Bruggy do Interu Miláno, ktorý zaňho zaplatí 7 až 8 miliónov eur. Dvadsaťštyriročný kanadský krídelník by mohol byť "Nerazzurri" k dispozícii už v najbližšom zápase proti Hellasu Verona.

ŠPEKULÁCIA - Éver Banega môže uzavrieť povestný kruh. Podľa novinára Nicolu Schira má bývalý argentínsky reprezentant namierené z Al-Shababu do Boca Juniors, kde začínal svoju kariéru.

PRESTUP - Albin Ekdal sa po 15 rokoch vracia do Švédska. Tridsaťštyriročný stredopoliar vymení Speziu Calcio za Djurgårdens IF, s ktorým podpísal zmluvu do konca roka 2025.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Victor Lindelöf má s Manchestrom United kontrakt len do konca sezóny, ale obsahuje opciu na ročné predĺženie, ktorá bude podľa novinára Davida Ornsteina aktivovaná. Švédsky reprezentant prišiel na Old Trafford pred šesť a pol rokom z Benficy.

30. DECEMBER

ŠPEKULÁCIA - Masonovi Greenwoodovi sa v Getafe na hosťovaní z Manchestru United darí a stal sa miláčikom fanúšikov. Hoci jeho súčasný klub má záujem o trvalý prestup, nie je jasné, či by ponúkaných 40 miliónov eur anglickému veľkoklubu stačilo. Navyše sa špekuluje, že by ofenzívneho univerzála chcela získať aj Barcelona, ktorá by napriek svojej finančnej situácii mohla ponúknuť o päť miliónov eur viac. Katalánsky klub dokonca zvažuje, že hráčovi ponúkne prestížny dres s číslom 10. Viac v článku.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Inter Miláno sa bude môcť spoľahnúť na služby Federica Dimarca až do júna 2027. Ľavý obranca chcel v tíme zostať a podľa Fabrizia Romana dostane za svoju lojalitu v rámci nového kontraktu vyšší plat.

UKONČENIE ZMLUVY - Fernando sa dohodol na predčasnom ukončení kontraktu so Sevillou. Tridsaťšesťročný brazílsky stredopoliar bol s andalúzskym klubom viazaný do konca sezóny.

ŠPEKULÁCIA - Eddie Nketiah nehrá pravidelne za Arsenal, preto sa špekuluje o jeho odchode. Podľa anglických médií prejavil záujem Crystal Palace, ale londýnsky rival mal dostať odpoveď, že 24-ročný útočník nie je na predaj. To by sa mohlo zmeniť za predpokladu, že Gunners získajú posilu do útoku.

ŠPEKULÁCIA - Manchester United sleduje francúzskeho defenzívneho záložníka Youssoufa Fofanu z Monaka, ktorého hodnota sa odhaduje na 26 miliónov libier. Vzhľadom na neuspokojivé výkony Casemira a neistú budúcnosť Sofyana Amrabata v klube vidia United Fofanu ako ideálnu letnú posilu. Avšak 24-ročný hráč údajne priťahuje pozornosť aj niekoľkých ďalších klubov Premier League.

ŠPEKULÁCIA - Nemanja Matič by mohol už po šiestich mesiacoch opustiť Stade Rennes a prestúpiť v rámci Ligue 1. Ponuku za skúseného hráča zvažuje trápiaci sa Lyon.

29. DECEMBER

ŠPEKULÁCIA – Rímske AS údajne odstúpilo od rokovaní o podpise zmluvy s Leonardom Bonuccim z Unionu Berlín, píše Corriere dello Sport. Napriek tomu, že dohoda bola blízko a hráč má potenciál vyplniť medzery v obrane talianskeho celku, majitelia klubu považujú investíciu do 37-ročného hráča za príliš vysokú. Klub by mal podľa nich uprednostniť mladších hráčov.

ŠPEKULÁCIA Antoine Griezmann prežíva jednu z najvydarenejších sezón kariéry, zároveň už ale premýšľa, kam sa uchýli na jej sklonku. Podľa svojich slov by si raz rád vyskúšal severoamerickú MLS podľa vzoru Lionela Messiho či Luisa Suáreza.

HOSŤOVANIE - Fábio Silva vo Wolverhamptone nepresvedčil a z anglického klubu odíde. Portugalský útočník tohtoročnú sezónu zakončí v Škótsku, podmienky jeho hosťovania dolaďujú Rangers z Glasgowa.

ŠPEKULÁCIA - Getafe údajne informovalo vedenie Manchestru United, že by v lete rado premenilo hosťovanie Masona Greenwooda na trvalý prestup. Za 22-ročného ofenzívneho univerzála je španielsky klub pripravený zaplatiť 40 miliónov eur. Viaceré zdroje uvádzajú, že anglický klub túto ponuku odmietol.

28. DECEMBER

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Španielsky futbalista Isco bude aj naďalej pokračovať v Betise. Tridsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar predĺžil kontrakt s klubom La Ligy do roku 2027.

ŠPEKULÁCIA - Brankár Hugo Lloris podľa renomovaného novinára Fabrizia Romana dostal zelenú pre svoj prípadný dchod do MLS. Francúz je podľa informácií v kontakte s LAFC.

NOVÁ ZMLUVA - Hoci si Real Madrid brúsi zuby na Alphonsa Daviesa, ktorému sa končí zmluva, Bayern by mu teraz mohol prekaziť plány. Kanadskému obrancovi totiž poslal vylepšenú ponuku na predĺženie a je blízko k dohode.

ŠPEKULÁCIA - Carlos Soler sa v PSG ani po roku a pol neuchytil. Naopak, jeho herný čas sa znižuje. V hre je teda návrat do španielskej La Ligy, pričom o stredopoliara sa zaujímajú Sevilla, Betis a Villarreal.

ŠPEKULÁCIA - O Kalvina Phillipsa sa zaujímajú kluby ako Juventus a Everton, ale práve Newcastle si je veľmi istý, že anglického stredopoliara získa. V Manchestri City sa veľmi neuchytil a už skôr podľa médií dostal zelenú pre januárový odchod.

27. DECEMBER

PRESTUP - Útočník Plzne Rafiu Durosinmi je o niečo bližšie k prestupu do Eintrachtu Frankfurt. Podľa nemeckého denníka Bild sa oba kluby dohodli na odstupnom vo výške deväť miliónov eur. Posledným krokom je úspešné absolvovanie lekárskej prehliadky, ktorú by mal nigérijský futbalista absolvovať vo štvrtok.

NÁVRAT Z HOSŤOVANIA - Renato Sanches je na hosťovaní z PSG v AS Rím a taliansky klub sa chystá poslať hráča späť do Francúzska o šesť mesiacov skôr. Portugalský stredopoliar je často zranený a v talianskom klube je sklamaním, pričom tréner José Mourinho s ním už nepočíta.

PRESTUP - Ostatné dni sa šepkalo o prestupe Matúša Rusnáka (24) z MŠK Žiliny do Baníka Ostrava. Jednotlivé strany sa odpovediam cez Vianoce vyhýbali, avšak blížiaci sa transfer definitívne potvrdili v stredu. Krídelník tak po štyri a pol roku vymení najvyššiu slovenskú súťaž za elitnú českú. Čítajte viac.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Bremer predčasne predĺžil kontrakt s Juventusom. Brazílsky obranca je so "starou dámou" po novom spätý do roku 2028.

PRESTUP - Manchester City sa dohodol s River Plate na príchode Claudia Echeverriho. Úradujúci anglický majster zaplatí za 17-ročného ofenzívneho stredopoliara, ktorý zostane v argentínskom klube na hosťovaní, 25 miliónov eur, čo je výška jeho výstupnej klauzuly.

26. DECEMBER

PRESTUP - Brazílsky stredopoliar Gabriel Moscardo sa podľa Fabrizia Romana stane hráčom PSG. Dohoda medzi Francúzmi a Corinthiansom za 18-ročného mladíka má činiť 20 miliónov eur plus dva milióny v bonusoch.  

ŠPEKULÁCIA - Manažér Manchestru United Erik ten Hag odmieta, že by klub aktívne hľadal nový tím pre Anthonyho Martiala. "Ak budeme mať nejaké správy, potom ich poviem. Avšak nie, nie je to náš cieľ," nechal sa počuť Holanďan na tlačovej konferencii.

25. DECEMBER

PRESTUP - Podľa najnovších informácií internetového projektu "Slovenskí futbalisti", smeruje brankár Podbrezovej Richard Ludha do českej Fortuna ligy. V priebehu najbližších dní by sa mal upísať 10. tímu - Tepliciam.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Toni Kroos má v Reale Madrid zmluvu len do konca aktuálnej sezóny a vedenie mu plánuje ponúknuť ďalší rok. Skúsený nemecký stredopoliar sa s rozhodnutím o svojej budúcnosti neponáhľa, podľa tlače sa rozhodne v júni.

PODPIS ZMLUVY - Inter už nejaký čas rokuje o predĺžení zmluvy so stredopoliarom Nicolom Barellom a podľa najnovších informácií talianskeho novinára Nicolu Schira dôjde k definitívnemu podpisu v najbližších týždňoch. Aspoň tak si to teraz myslí talianska strana, ktorá verí v pozitívny koniec všetkých rozhovorov. Dvadsaťšesťročný stredopoliar by mal podpísať kontrakt do roku 2028.

ŠPEKULÁCIA - Pred niekoľkými dňami taliansky novinár Nicoló Schira zverejnil informáciu, že AC Miláno sa v zime sústredí na príchod dvoch hráčov na pozíciu stopéra a tieto správy potvrdil už aj taliansky odborník Fabrizio Romano. Talianska strana urobila toto rozhodnutie najmä preto, že stredný obranca Fikayo Tomori bol zaradený na listinu zranených hráčov. Plán je taký, že "Rossoneri" najprv stiahnu Mattea Gabbiu, ktorý je momentálne na hosťovaní vo Villarreale a potom majú v úmysle získať ďalšie posily z externých zdrojov.

ŠPEKULÁCIA - Alexis Sánchez by mohol byť ďalším veteránom, ktorý zamieri do saudskoarabskej súťaže. Al-Ittihad sa totiž zaujíma o ofenzívneho univerzála Interu Miláno. Taliansky celok si už podľa všetkého vyhliadol aj náhradu v podobe Mehdiho Taremiho.

ŠPEKULÁCIA - Manchester City už naplánoval ďalšie stretnutie s River Plate, aby dokončil dohodu ohľadom transferu s Claudiom Echeverrim. Argentínsky talent narodený v roku 2006 by však zostal v River na hosťovaní. Anglicky celok je presvedčený, že čoskoro uzavrie konečné detaily.

ŠPEKULÁCIA - Taliansky denník Gazzetta dello Sport informuje, že Inter Miláno sa snaží získať kanadského útočníka Tajona Buchanana (24) z Clubu Bruggy. O spomínaného hráča však musí bojovať aj s Manchestrom City.

PODPIS - Prestupový guru Fabrizio Romano informoval, že PSG sa dohodlo s brazílskym klubom Sao Paulo na kúpe stredopoliara Lucasa Beralda (20).

24. DECEMBER

KONIEC HOSŤOVANIA - Slovan Bratislava po vypršaní hosťovania nevyužije opciu na trvalý prestup Malika Abubakariho, 23-ročnému útočníkovi vyprší zmluva ku konca kalendárneho roka. Ghančan prišiel do Slovana vo februári 2023 na hosťovanie zo švédskeho Malmö FF. V belasom drese si pripísal 27 ligových štartov, v ktorých strelil tri góly. V prebiehajúcom ročníku pridal ďalšie tri v domácom pohári.

ŠPEKULÁCIA – Prakticky po celú jeseň sa hovorí o tom, že Lautaro Martínez chce zotrvať u svojho súčasného zamestnávateľa z Interu. Taliansky novinár Nicoló Schira na Štedrý deň reportoval, že dohoda ohľadom predĺženia spolupráce je na veľmi dobrej ceste. Zostáva vraj doladiť iba posledné detaily. Už v júli údajne prebehli prvotné rokovania, teraz všetko smeruje k tomu, že argentínsky útočník zostane v Miláne do roku 2028. Dočkať by sa mal aj zvýšenia platu.

ŠPEKULÁCIA - Zrejme už po štyroch mesiacoch skončí angažmán futbalového majstra Európy Leonarda Bonucciho v Union Berlín. Podľa nemeckých a talianskych médií sa chce 36-ročný obranca vrátiť do rodnej krajiny a rokuje s AS Rím.

ŠPEKULÁCIA João Félix by mohol aj naďalej pokračovať na hosťovaní v Barcelone, tá má vraj požiadať o zapožičanie z Atlética Madrid aj pre sezónu 2024/25 s tým, že na jej konci bude mať povinnosť ho odkúpiť.

PODPIS - Bruno Méndez sa vydá na prvý európsky angažmán - dvadsaťštyriročný obranca po vypršaní zmluvy v Corinthians posilní Granadu, ktoré sa zaviaže do roku 2027.

23. DECEMBER

PRESTUP - Lipsko posilní ofenzívny stredopoliar Eljif Elmas z Neapola. Podľa talianskych médií dvadsaťštyriročný severomacedónsky reprezentant v sobotu v Nemecku absolvoval lekársku prehliadku a s bundesligovým klubom podpíše zmluvu do roku 2028. "Partenopei" za neho dostanú 25 miliónov eur. Elmas nahradí Švéda Emila Forsberga, ktorý po deviatich rokoch opustil klub a zamieril do MLS do tímu New York Bulls.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Najlepší strelec minulej sezóny Serie A Victor Osimhen predĺžil zmluvu s Neapolom o jeden rok. Dvadsaťštyriročný nigérijský útočník podpísal s úradujúcim ligovým šampiónom zmluvu do konca júna 2026, informovala internetová stránka klubu. Podľa médií by mal bývalý hráč Wolfsburgu, Charleroi či Lille zarobiť desať miliónov eur ročne. Nový kontrakt obsahuje aj výstupnú klauzulu vo výške 130 miliónov eur.

PODPIS - Futbalový klub FC ViOn Zlaté Moravce posilnil slovenský krídelník Karol Meszároš. Tridsaťročný hráč podpísal zmluvu do leta 2025. Klub o tom informoval v tlačovej správe. Čítajte viac.

ŠPEKULÁCIA - Po strate Davida Alabu (31), ktorý utrpel vážne zranenie kolena, by Real Madrid rád priviedol späť do hlavného mesta Španielska svojho bývalého hráča Raphaela Varaneho (30). Ako však už skôr informovalo ESPN, Manchester United nemá záujem o jeho uvoľnenie.

ŠPEKULÁCIA - Denník The Independent informuje, že Arsenal vedie preteky o získanie hráča Brentfordu Ivana Toneyho (27), ktorý sa má do mesiaca vrátiť späť k futbalu po zákaze za stávkovanie.

22. DECEMBER

ŠPEKULÁCIA - Ako informoval novinár Michal Kvasnica na sieti X, Baník Ostrava by mohol byť po zimnom prestupovom období bohatší o juniora Jihlavy Lukáša Filu, ale najmä Žilinčana Matúša Rusnáka. Obaja hráči by mali patriť medzi zimné prestupové ciele Ostravy.

Tohtosezónna ligová štatistika Rusnáka.
Tohtosezónna ligová štatistika Rusnáka.Flashscore

PODPIS ZMLUVY - Lionel Messi si opäť zahrá s Luisom Suárezom, uruguajský útočník podpísal ročnú zmluvu s Interom Miami s opciou na predĺženie o jednu sezónu po tom, čo mu vypršal kontrakt v brazílskom Gremiu. Suárez strávil s argentínskym majstrom sveta šesť rokov a pomohol Barcelone k štyrom ligovým titulom a triumfu v Lige majstrov. Messi hrá za klub Davida Beckhama od leta a doviedol ho k prvému úspechu v krátkej histórii klubu, keď v lete vyhrali Ligový pohár.

ŠPEKULÁCIA - Eric Bailly by sa mohol vrátiť do Villarrealu, keďže tréner Marcelino má o bývalého obrancu Manchestru United záujem. Dvadsaťdeväťročný reprezentant Pobrežia Slonoviny pôsobí v Besiktasi od septembra tohto roku, ale nehral zaň a nedávno bol dokonca vyradený z prvého tímu. Vo Villarreale pôsobil v rokoch 2015 až 2016.

 

21. DECEMBER

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Mikel Vesga bude pokračovať v Athleticu Bilbao, baskický klub s 30-ročným stredopoliarom predĺžil zmluvu do júna 2027.

VYRADENIE Z MUŽSTVA - David Carmo bol z disciplinárnych dôvodov vyradený z prvého tímu Porta. Do klubu prišiel minulé leto za 20 miliónov eur a v tejto sezóne odohral zatiaľ dvanásť zápasov.

ŠPEKULÁCIA - Podľa Sky Sport Italia je Emanuele Valeri takmer dohodnutý na svojom letnom prestupe do Lazia ako voľný hráč. Dvadsaťpäťročný ľavý obranca, ktorý je momentálne v službách Cremonese, by mohol byť spočiatku zapožičaný do Hellasu Verona.

ŠPEKULÁCIA - Trevoh Chalobah pre zranenia ešte za Chelsea ani raz nenastúpil, ale na jar by mohol zbierať herné skúsenosti inde. Tréner AS Rím José Mourinho má záujem o jeho hosťovanie.

ŠPEKULÁCIA - Everton je ochotný zvážiť ponuky za Jarrada Branthwaiteho len v prípade, že sa budú pohybovať okolo 100 miliónov eur. Tieto správy sa zamerali najmä na Manchester United, ktorý má o 21-ročného stopéra záujem.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Francúzsky futbalový šampión Paríž St. Germain a Presnel Kimpembe sa dohodli na novom kontrakte do júna 2026. Dvadsaťosemročný stopér je už dlhší čas na maródke s chronickým zranením achilovky a v najbližších dňoch ho čaká ďalšia operácia.

20. DECEMBER

ŠPEKULÁCIA - Tottenham sa zaujíma o služby Jean-Claira Todiba z Nice. S francúzskym celkom nečaká "Spurs" ľahké vyjednávanie, prvé rozhovory však už mali prebehnúť. Obranca je od júna aj na zozname Manchestru United.

ŠPEKULÁCIA - Prioritou Arsenalu ostáva Douglas Luiz z Aston Villy. Brazílčana v Londýne považujú za hráča, ktorý by perfektne sedel do herného systému "Gunners". Klub z Birminghamu však o svoju oporu nechce prísť.

HOSŤOVANIE - Podľa Fabrizia Romana sa Juventus rozhodol požičať Deana Huijsena tímu Frosinone a odmietol ponuky Anderlechtu a Young Boys ohľadom možných opcií na kúpu. Stredný obranca má len 18 rokov a do mládežníckej akadémie "starej dámy" prišiel v roku 2021 z Málagy. V Serii A debutoval v tejto sezóne pri výhre 1:0 nad milánskym AC.

ŠPEKULÁCIA - Barcelona chce riešiť dlhodobé zranenie Gaviho posilnením stredu poľa. Mladý talent bude mimo hry do konca ligovej sezóny a prísť by mal aj o účasť na ME 2024. Katalánci sa majú zaujímať o služby Adriena Rabiota z Juventusu a Marca Verrattiho, ktorý sa po lete pripojil ku katarskému Al Arabi. Druhého menovaného by si "Blaugranas" mohli dovoliť iba na hosťovanie.

ŠPEKULÁCIA - Eljif Elmas z Neapolu sa údajne dohodol na januárovom prestupe do tímu RB Lipsko. Macedónsky stredopoliar by mal dostať kontrakt do roku 2028. O prestupovej čiastke sa stále diskutuje, ale mala by dosahovať približne 25 miliónov libier. Pod Vezuv prestúpil v roku 2019 z Fenerbahce. V súčasnosti sa lieči zo zranenia nohy, ktoré utrpel 13. decembra.

19. DECEMBER

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Thomas Müller oficiálne predĺžil zmluvu s Bayernom Mníchov do júna 2025. Tridsaťštyriročný ofenzívny univerzál po nedeľnom triumfe nad Stuttgartom (3:0) priznal, že hovoril s výkonným riaditeľom bavorského klubu Janom-Christianom Dressenom, no nie o zmluvných záležitostiach. Motiváciou pre Müllera má byť aj to, že dejiskom finálového duelu Ligy majstrov bude v roku 2025 práve mníchovská Allianz aréna.

"Som šťastný, že moja cesta v Bayerne pokračuje. Chcem zohrať úlohu v tom, aby sme zostali úspešní ako tím. Je pre mňa dôležité, aby som bol základom úspechu a pomáhal riadiť mužstvo tím správnym smerom," citovala Müllera agentúra DPA.

ŠPEKULÁCIA - Vedenie Manchesteru City sa definitívne rozhodlo uvoľniť defenzívneho stredopoliara Kalvina Phillipsa na hosťovanie do Juventusu Turín. Informoval o tom denník Corriere dello Sport. Zatiaľ nie je jasné, či má taliansky tím možnosť opcie na prípadnú kúpu anglického futbalistu.

ŠPEKULÁCIA - Na sociálnej sieti X (predtým Twitter) sa objavila informácia, podľa ktorej bratislavský Slovan nevyužije možnosť odkúpiť útočníka Malika Abubakariho. Otázne je zotrvanie dvojice Čavrič - Lovat. Obaja majú na stole ponuky. Tréner Vladimír Weiss prezradil, že vedenie pracuje na návrate Giorgiho Čakvetadzeho. Nie je isté ani to, že v tíme bude pokračovať Sharani Zuberu. 

ODCHOD - Zlatomoravecký ViOn informoval na svojich sociálnych sieťach o ďalšom hráčovi, s ktorým sa dohodol na ukončení spolupráce. Je ním odchovanec Manchestru United James Weir. Stredopoliar trénerov príliš nepresvedčil, keďže na jar naskočil len na 278 minút. Gól či asistenciu si nepripísal.

ŠPEKULÁCIA - Tribal Football informuje, že Manchester United pripravuje obrovskú ponuku za prestup Antoina Griezmanna z Atlética Madrid.

Griezmannova zmluva údajne obsahuje výkupnú klauzulu vo výške 25 miliónov eur, ale United sú ochotní zaplatiť dvojnásobok, aby sa dohoda uskutočnila. Bola by francúzska hviezda ochotná vymeniť dobrú situáciu za potenciálne komplikovanú?

18. DECEMBER

UKONČENIE ZMLUVY - Predposledný tím Niké ligy ukončil spoluprácu s brankárom Matúšom Ružinským. Za Michalovce odchytal štyri zápasy a udržal si jedno čisté konto. 

NÁVRAT - Brankár Patrik Lukáč by sa podľa najnovších správ mal vrátiť do Zlatých Moraviec. V lete odtiaľ odišiel do druholigového poľského klubu Podbeskidzie. Pre finančné problémy by klub opustil po polroku. ViOn sa mu ozval po tom, čo sa rozlúčil už skôr so Slávikom a najnovšie i Knoblochom. Okrem mužstva zo Žitavy má o jeho služby záujem aj dvojica ďalších nikéligistov. 

ŠPEKULÁCIA - V Zlatých Moravciach zostaneme. Ich ofenzívu by mal vystužiť a skvalitniť 30-ročný krídelník Karol Mészáros. Naposledy obliekal dres Slovana Liberec. Od leta je bez klubu. Na Slovensko by sa vrátil po siedmich rokoch, keď pôsobil v bratislavskom Slovane.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Nemecký futbalista Thomas Müller podľa denníka Bild predĺžil zmluvu s Bayernom Mníchov do roku 2025. Tridsaťštyriročný ofenzívny univerzál po nedeľnom triumfe nad Stuttgartom (3:0) priznal, že hovoril s výkonným riaditeľom bavorského klubu Janom-Christianom Dressenom, no nie o zmluvných záležitostiach. V novembri sa vyjadril, že chce pokračovať v kariére aj po skončení tejto sezóny. Motiváciou pre Müllera má byť aj to, že dejiskom finálového duelu Ligy majstrov bude v roku 2025 práve mníchovská Allianz aréna.

17. DECEMBER

PRESTUP - Emil Forsberg prestúpil do RB New York. Švédsky útočník podpísal zmluvu do roku 2026 s opciou. Za Lipsko hral od januára 2014. Viac v článku.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Holstein Kiel si poistil služby Lewisa Holtbyho. Nemecký druholigový klub podpísal zmluvu so skúseným stredopoliarom aj pre nadchádzajúcu sezónu.

ŠPEKULÁCIA - Luka Modrič nie je príliš spokojný so svojím herným vyťažením, čo oživilo špekulácie o jeho januárovom odchode. Real Madrid to však nechce dopustiť a aj prostredníctvom Carla Ancelottiho bude apelovať, aby chorvátsky stredopoliar dodržal zmluvu, ktorá platí do leta.

16. DECEMBER

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Brighton si poistil služby Jana Paula van Heckeho. Anglický klub predĺžil kontrakt s 23-ročným stopérom do roku 2027.

ŠPEKULÁCIA - Očakáva sa, že Alex Schalk sa vráti do svojej domácej súťaže v Holandsku. Aktuálny semifinalista majstrovstiev sveta klubov s Urawou rokuje so svojím materským tímom, momentálne druholigovou Bredou, ako aj s viacerými účastníkmi Eredivisie. Futbalista v piatok rozhodol štvrťfinálový duel turnaja s mexickým Leónom.

ŠPEKULÁCIA - Ďalšia bratská dvojica v klubovom futbale by mohla od budúcej sezóny hrať spolu za Real Madrid. "Biely balet" má údajne záujem o Jobeho Bellinghama zo Sunderlandu, brata tohtoročnej letnej posily a veľkej hviezdy Judeho.

ŠPEKULÁCIA - Keďže Aaron Ramsdale robí v tejto sezóne len dvojku Davidovi Rayovi, začína sa hovoriť o tom, kam by mohol anglický reprezentant zamieriť. Veľký záujem oňho má mestský rival Chelsea, ale snaží sa ho získať aj Newcastle.

ŠPEKULÁCIA - Villarreal hľadá posily do obrany a v januári sa bude snažiť podpísať Cédrica Soaresa. Portugalčan je v Arsenale nepotrebný, na jeseň nastúpil len dvakrát.

15. DECEMBER

HOSŤOVANIE - Fabrizio Romano informuje o hosťovani holandského futbalistu Donnyho van de Beeka v nemeckom Frankfurte do konca sezóny. Bundesligista bude mať možnosť odkúpiť ho z Manchestru United za 15 miliónov eur, anglickému celku zaplatí za hosťovanie aj nezverejnenú čiastku.

ŠPEKULÁCIA - Piotr Zielinski sa stane posilou milánskeho Interu. Informoval o tom taliansky novinár Fabio Santini. Poľský stredopoliar by sa mal k svojmu novému klubu pripojiť od budúcej sezóny. Viac v článku.

ŠPEKULÁCIA - Clément Lenglet momentálne pôsobí v Aston Ville, kam ho jeho barcelonský zamestnávateľ poslal na hosťovanie do konca sezóny, no ako informuje taliansky novinár Fabrizio Romano, jeho angažmán v klube Premier League by mohol byť predčasne ukončený. Francúzsky stopér doteraz dostával priestor len v Konferenčnej lige, takže je všeobecne veľmi málo využívaný. Podľa všetkého by si rád hľadal angažmán, kde by zbieral herné minúty pravidelnejšie. To sa mu môže podariť, keďže katalánsky celok zaregistroval záujem AC Miláno, ktoré sa už pýtalo na hráčovu dostupnosť v zimnom prestupovom období.

ŠPEKULÁCIA - José Córdoba pôsobí v bulharskej najvyššej súťaži od roku 2021, najprv v drese Etaru a teraz vo farbách Levski Sofia. Jeho výkony si zjavne začínajú všímať aj v slávnejších súťažiach. Novinár Matteo Moretto zo španielskeho webu Relevo tvrdí, že po 22-ročnom stopérovi z Panamy poškuľuje Frankfurt.

ŠPEKULÁCIA - Newcastle United údajne v januárovom prestupovom období zabojuje o podpis Kalvina Phillipsa z Manchestru City. Stredopoliar by mal byť jeho hlavným cieľom po novom roku. Dvadsaťosemročný hráč prišiel k úradujúcemu majstrovi z Leedsu United v lete 2022, ale veľa herného času nedostal.

ŠPEKULÁCIA - Riaditeľ najvyššej saudskoarabskej futbalovej súťaže Pro League Michael Emenalo priznal, že v januári neočakáva príchod útočníka Liverpoolu Mohameda Salaha. "Chápeme, že je 'Mo' spokojný tam, kde je ... V historickom, krásnom klube v Liverpoole. Veľmi to rešpektujeme a nechceme na neho vyvíjať žiadny tlak," povedal.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Espanyol oznámil podpísanie nového kontraktu s 20-ročným pravým obrancom Omarom El Hilalim do júna 2027 s opciou na ďalšie predĺženie. Dohoda, ktorú klub označil za významnú, znamená jeho prechod z mládežníckeho hráča na plnohodnotného člena prvého tímu od januára budúceho roka. Tento krok je tak v súlade so stratégiou športového riaditeľa Frana Garagarza, ktorý uprednostňuje rozvoj mladých futbalistov.

13. DECEMBER

ŠPEKULÁCIA - Odkedy Robert Lewandowski prestal strieľať v drese Barcelony góly ako na bežiacom páse, začali silnieť hlasy zo Saudskej Arábie. Inak tomu nie je ani pred januárovým oknom. Saudi Private Investment Fund, ktorý dotuje najväčšie mužstvá vo svojej krajine, sa spojilo podľa informácií s viacerými veľkými menami. Poľský kanonier medzi nimi nechýba. Podobne ako v predchádzajúcich prípadoch, aj on by si "mohol vybrať" klub, v ktorom by chcel hrať. Saudi už skôr kontaktovali Bruna Fernandesa, Kevina De Bruyneho. Ani v jednom prípade, aspoň zatiaľ, neuspeli. 

ŠPEKULÁCIA - Štyri zápasy a dokopy 61 minút. V Lige majstrov jeden štart. Çağlar Söyüncü si po letnom príchode do Atlética Madrid svoju pozíciu predstavoval určite inak. Aj preto sa s jeho menom a blížiacim sa prestupovým oknom, začína skloňovať hosťovanie. V každom prípade, zdroje blízke hráčovi tvrdia, že Turek chce Diega Simeoneho presvedčiť o svojich kvalitách a pokračovať pod jeho vedením. 

Söyüncü a jeho čísla.
Söyüncü a jeho čísla.Flashscore

ŠPEKULÁCIA - Po sérii nevyrovnaných výsledkov a najmä sklamaní požiada Mauricio Pochettino takmer s určitosťou najviac peňazí pre posilnenie defenzívy. S najväčšou pravdepodobnosťou sa s klubom rozlúči dvojica Trevor Chalobach a Malang Sarr. Keď k tomu pripočítame viacero zranení, Argentínčan by chcel mať na trávniku istotu v zadných radoch. 

12. DECEMBER

ŠPEKULÁCIA - Momentálne druhý najlepší strelec Bundesligy Sehrou Guirassy pravdepodobne neopustí Stuttgart v januári, ale ako informoval nemecký denník Bild, nemecký klub sa pripravuje na hráčov odchod počas leta. V dôsledku toho hľadá možnú náhradu a vyhliadol si útočníka Augsburgu Diona Belja. O chorvátskeho zakončovateľa sa klub zaujímal už v minulom prestupovom období, vtedy sa však rozhodol pre hosťovanie Deniza Undava z Brightonu.

ŠPEKULÁCIA - V predchádzajúcich dňoch sa hovorilo o možnej výmene medzi Barcelonou a Manchestrom United, ktorej súčasťou by boli Jadon Sancho a Raphinha. Predstavitelia katalánskeho klubu však o anglického hráča nemajú záujem.

ŠPEKULÁCIA - Victor Osimhen už nejaký čas rokuje s Neapolom o predĺžení zmluvy, medzitým sa objavili viaceré správy o jeho možnom odchode. Ako však objasnil taliansky novinár Nicoló Schira, rozhovory medzi oboma stranami pokračujú. Klub z Kampánie by údajne rád dokončil dohodu pred januárovým Africkým pohárom národov, na ktorý Nigérijčan pocestuje. Zmluva by mala platiť do roku 2027, pričom 24-ročný útočník by mal ročne zarobiť 10 miliónov eur.

PREDĹŽENIE ZMLUVY - Destiny Udogie sa zapracoval do zostavy Tottenhamu a odmenou je pre neho nový kontrakt. Londýnsky klub si služby obrancu poistil až do leta 2030.

ŠPEKULÁCIA - Donny van de Beek v Manchestri United nehrá, uvažuje o odchode a registruje dvoch nápadníkov. Holandského futbalistu lanári Frankfurt, situáciu monitoruje aj Girona.

PODPIS - Do rodnej Brazílie sa po viac ako 16 rokoch vracia Luiz Gustavo, ktorý bol bez angažmánu po letnom konci v tíme Al-Nassr. 36-ročný stredopoliar sa dohodol na ročnom kontrakte so São Paulom.

ŠPEKULÁCIA - Bayern Mníchov je podľa najnovších správ ochotný prekonať svoju rekordnú prestupovú čiastku, aby z Barcelony získal obrancu Ronalda Araúja. Uruguajčan sa stal hlavným cieľom Bavorov a údajne mu minulý piatok zatelefonoval tréner Thomas Tuchel, aby ho presvedčil k výmene dresu. Viac v článku.