Splnený sen. Brazília má mať nového trénera, šéfovať jej bude Dorival Júnior

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Splnený sen. Brazília má mať nového trénera, šéfovať jej bude Dorival Júnior
Dorival Júnior doteraz viedol futbalistov Sao Paula.
Dorival Júnior doteraz viedol futbalistov Sao Paula.Profimedia
Novým trénerom brazílskej futbalovej reprezentácie sa stane Dorival Júnior (61). V nedeľu o tom informoval jeho súčasný klub Sao Paulo FC. Na poste nahradí Fernanda Diniza (62), ktorého vedenie národného tímu prepustilo po sérii zlých výsledkov.

Dorival v príspevku Sao Paula na sociálnej sieti X uviedol: "Je to splnený sen." Brazílska federácia zatiaľ jeho angažovanie nepotvrdila. Skúsený lodivod získal v roku 2022 s Flamengom titul v Brazílskom pohári i Pohári osloboditeľov a následne odišiel do spomínaného Sao Paula.

Brazílii patrí v juhoamerickej kvalifikácii MS 2026 šiesta priečka, ktorá ako posledná zaručuje priamy postup. Diniz, ktorý zároveň trénuje aj Fluminense, prevzal "kanárikov" v júli. Jeho status mal byť dočasný na jeden rok, vedenie CBF sa snažilo prilákať Carla Ancelottiho, no ten napokon predĺžil zmluvu s Realom Madrid. Osudnými sa Dinizovi stali tri prehry v sérii, keď nestačil s tímom ani na rivala z Argentíny.

Rozhodnutie o jeho odvolaní prišlo deň po tom, čo brazílsky najvyšší súd nariadil dosadenie Ednalda Rodriguesa späť do pozície prezidenta CBF. Rodriguesovu voľbu označil 7. decembra nižší súd za neplatnú pre nezrovnalosti. S verdiktom však nesúhlasila FIFA a ani CONMEBOL, Brazílii tak hrozila suspendácia pre zasahovanie štátnych orgánov do činnosti futbalovej federácie.