Brazília si bude hľadať nového trénera, Diniza odvolala z funkcie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Brazília si bude hľadať nového trénera, Diniza odvolala z funkcie
Diniz už viac nie je brazílskym dočasným trénerom.
Diniz už viac nie je brazílskym dočasným trénerom.Reuters
Futbalistov Brazílie už nebude ďalej trénovať Fernando Diniz (49). Vedenie Brazílskej futbalovej federácie (CBF) ho odvolalo z funkcie. Brazílii patrí v juhoamerickej kvalifikácii MS 2026 šiesta priečka, ktorá ako posledná zaručuje priamy postup.

Štyridsaťdeväťročný kouč, ktorý zároveň trénuje aj Fluminense, prevzal "kanárikov" v júli. Jeho status mal byť dočasný na jeden rok, vedenie CBF sa snažilo prilákať Carla Ancelottiho, no ten napokon predĺžil zmluvu s Realom Madrid.

Osudným sa Dinizovi stali tri prehry v sérii, keď nestačil s tímom ani na rivala z Argentíny. Rozhodnutie o jeho odvolaní prišlo deň po tom, čo brazílsky najvyšší súd nariadil dosadenie Ednalda Rodriguesa späť do pozície prezidenta CBF.

Posledné výsledky Brazílie pod Dinizom.
Posledné výsledky Brazílie pod Dinizom.Flashscore

Rodriguesovu voľbu označil 7. decembra nižší súd za neplatnú pre nezrovnalosti. S verdiktom však nesúhlasila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) a ani Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) a Brazílii hrozila suspendácia pre zasahovanie štátnych orgánov do činnosti futbalovej federácie.

"Selecao" by teraz podľa brazílskych médií mohol prevziať Dorival Júnior, súčasný kouč FC Sao Paulo. Správu priniesla AFP.