Bude Araújo drahší ako Kane? Bayern sa opäť chystá zlomiť svoj prestupový rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bude Araújo drahší ako Kane? Bayern sa opäť chystá zlomiť svoj prestupový rekord

Zamieri Araújo k inému gigantovi?
Zamieri Araújo k inému gigantovi?Profimedia
Bayern Mníchov je podľa najnovších správ ochotný prekonať svoju rekordnú prestupovú čiastku, aby z Barcelony získal obrancu Ronalda Araúja (24). Uruguajčan sa stal hlavným cieľom Bavorov a údajne mu minulý piatok zatelefonoval tréner Thomas Tuchel (50), aby ho presvedčil k výmene dresu.

Športový riaditeľ Bayernu Christoph Freund v pondelok pripustil, že s Araújom už prebehli nejaké rozhovory. Po prvotnom kontakte ale nemecký majster vôbec nie je presvedčený o príchode nového obrancu, no urobí všetko pre to, aby ho dotiahol. Bavori už rodákovi z Rivery dokonca vysvetlili svoj projekt, aby sa ho pokúsili zlomiť na prestup. Údajne mu mali oznámiť aj to, že ak bude súhlasiť, tak prekonajú svoj doterajší rekord (95 miliónov eur za Harryho Kanea), len aby ho získali.

Araújo sa v minulej sezóne zaviazal Barcelone na základe štvorročnej zmluvy do roku 2026 s výkupnou klauzulou v hodnote jednej miliardy eur. Ak by zadák začal zvažovať svoj odchod z Katalánska, klub by mal zareagovať zvýšením platu, čo však v momentálnej finančnej situácii nie je ideálna voľba. Xavi v tomto ročníku už pri viacerých príležitostiach použil uruguajského hráča aj na poste pravého obrancu.

Zdá sa, že prestupový cieľ Bayernu je úplne oddaný Barcelone, ale s neistou finančnou budúcnosťou a pochybnosťami o smerovaní cesty pod vedením Xaviho nič nie je vopred zamietnuté. Napriek tomu by bolo veľkým prekvapením, keby sa ho Nemcom podarilo zlákať do svojich radov.