Lobotka prichádza o svojho futbalového otca. Spalletti po sezóne opustí Neapol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lobotka prichádza o svojho futbalového otca. Spalletti po sezóne opustí Neapol
Lobotku spája so Spallettim silné puto.
Lobotku spája so Spallettim silné puto.Profimedia
Majstrovský SSC Neapol s najväčšou pravdepodobnosťou príde o strojcu historického úspechu. Na odchode je obľúbený tréner Luciano Spalletti (64), za ktorého už vedenie hľadá náhradu.

Napätie medzi trénerom a prezidentom Aureliom De Laurentiisom začalo narastať práve po zisku vytúženého Scudetta, na ktoré fanúšikovia čakali dlhých 33 rokov. Šéf klubu v tichosti aktivoval v Spallettiho zmluve klauzulu o predĺžení na jeden rok, čo sa úspešnému koučovi nepáčilo, keďže chcel rokovať o novom kontrakte.

Po týždňoch špekulácií teraz začalo byť jasné, že Spalletti pravdepodobne opustí Neapol na konci aktuálnej sezóny, čo prinúti De Laurentiisa nájsť adekvátnu náhradu, ktorá by prevzala projekt v hlavnom meste Kampánie.

Podľa portálu Corriere dello Sport je hlavným kandidátom na čoskoro voľný post španielsky stratég Luis Enrique, ktorý v minulosti neúspešne viedol AS Rím a s najvyššou talianskou súťažou teda má isté skúsenosti. De Laurentiis sa údajne snaží prilákať kouča dvojročnou zmluvou v hodnote približne 10 miliónov eur. Ak sa obe strany nedohodnú, miestne médiá špekulujú o menách ako Thiago Motta z Bologne či Vincenzo Italiano z Fiorentiny.

Situácia nemôže tešiť slovenského reprezentanta Stanislava Lobotku, ktorý pod vedením Spallettiho našiel stratenú formu a stal sa neodmysliteľnou súčasťou základnej jedenástky SSC. 

"Na začiatku som mal iba fyzické problémy. V skutočnosti mi chýbalo sebavedomie. Snažil som sa zlepšiť, ale musel som sa zmieriť s tým, že na ihrisku nemám žiadnu konzistenciu. A ako sa chcete posunúť vpred, keď nie ste na trávniku? Čakal som na šancu a nikdy sa nevzdával. Musím však priznať, že to boli komplikované časy, nemohol som nájsť správny rytmus a mentálne nastavenie. Správnu cestu mi ukázal až Spalletti," vyjadril Lobotka pred časom rešpekt oceňovanému odborníkovi.