Lobotka s titulom na dosah. Rozhodol hlúpy gól, čertil sa Allegri

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lobotka s titulom na dosah. Rozhodol hlúpy gól, čertil sa Allegri
Victor Osimhen (vpravo) a Adrien Rabiot v bitke o loptu.
Victor Osimhen (vpravo) a Adrien Rabiot v bitke o loptu.
AFP
Futbalisti SSC Neapol majú na dosah zisk prvého ligového titulu po 33 rokoch. "Partenopei" so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom (28) zvíťazili v nedeľnom šlágri 31. kola Serie A na ihrisku Juventusu Turín 1:0 a sedem kôl pred koncom sezóny majú na čele tabuľky 17-bodový náskok pred druhým Laziom Rím.

Tréner SSC Luciano Spalletti pochválil svojich zverencov za predvedený výkon, no zdôraznil, že ešte nie je čas na majstrovské oslavy. "Ešte musíme počkať, kým začneme otvárať fľaše. Stále nás čaká veľa práce," uviedol Spalletti pre DAZN.

Juventus - Neapol 0:1

Neapol mal prvú veľkú šancu v 71. minúte, keď sa po rohovom kope dostal k hlavičke najlepší ligový kanonier Victor Osimhen, loptu poslal priamo do rúk brankára Wojciecha Szczesného. Domáci sa predčasne tešili z gólu v 81. minúte. Rýchly protiútok Juventusu zakončil Ángel Di María, rozhodca si na videu všimol nedovolený zákrok Nicola Fagioliho na Lobotku a zásah neuznal.

Spalletti krotí emócie.
AFP

 

Hráči "starej dámy" sa tešili aj na začiatku nadstaveného času, no Federico Chiesa neudržal loptu na ihrisku a ani presný zásah Dušana Vlahoviča nebol platný. Hostia rozhodli v 93. minúte. Eljif Elmas poslal center na Giacama Raspadoriho, ktorý z voleja prekonal Szczesného. Lobotka hral do 96. minúty.

SSC si napravil chuť po vypadnutí vo štvrťfinále Ligy majstrov (s AC Miláno 0:1, 1:1). Už o týždeň môže oslavovať zisk "scudetta", prvého od roku 1990 a celkovo tretieho pre klub spod Vezuvu. Titul si v predstihu zaistí, pokiaľ zdolá doma Salernitanu a Lazio nezvíťazí na ihrisku Interu Miláno.

"Bol to pre nás veľmi dôležitý gól, no stále nás čaká niekoľko zápasov, ktoré potrebujeme vyhrať. Tento výsledok nás povzbudil po sklamaní v Lige majstrov. Teraz máme v hlavách iba jedinú vec - získať tri body proti Salernitane," vyhlásil autor gólu Raspadori.

Hráči Neapola oslavujú víťazstvo v šlágri proti Juventusu.
TASR

"Súper hral skutočne skvele a nebolo ľahké ho zdolať, zvlášť po tom, ako sme skončili v Lige majstrov. Hrali sme výborne, lepšie to byť nemohlo," dodal Spalletti.

Juventus zostal na tretej priečke, kam sa vyšvihol po spätnom započítaní 15 bodov, ktoré mu pôvodne odobrali za účasť v škandále s falšovaním finančných záznamov. Za Laziom, ktoré prehralo s FC Turín 0:1, zaostáva momentálne o dva body. "Juve" prehralo v lige tretí zápas za sebou.

"Hrali sme dobre, no inkasovali sme skutočne hlúpy gól. V 93. minúte musíte mať dostatok hráčov vo vlastnej šestnástke, aby ste výsledok ubránili," hneval sa domáci kouč Massimiliano Allegri.

Situácie na čele Serie A.
Flashscore