Nastal čas na revanš? Juventus hostí Neapol s cieľom odplaty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nastal čas na revanš? Juventus hostí Neapol s cieľom odplaty
Duel na začiatku roka 2023 sa skončil debaklom Juventusu.
Duel na začiatku roka 2023 sa skončil debaklom Juventusu.Profimedia
Tréner Juventusu Massimiliano Allegri (55) nezabudol na výsledok januárového duelu s Neapolom, po ktorom ho náprotivok Spalletti (64) naháňal až do tunela štadióna, aby mu s radosťou podal mu ruku po tom, čo Turínčania inkasovali päť gólov.

Pred súbojom proti lídrovi tabuľky sa kouč "starej dámy" postaral svojím vyjadrením o zahriatie nálady: "Keby nám nevzali body, možno by sme ich teraz mali o desať viac."

Zdá sa to ako večnosť od 13. januára, keď skvelý Neapol uštedril Juventusu bolestivé manko. Mimoriadne tvrdý úder na ihrisku bol doplnený ďalším, ktorý klubu z Turína o mesiac neskôr udelila Federálna prokuratúra, keď odpočtom bodov vyradila "Bianconeri" z boja o Scudetto.

Osud to zariadil tak, že odveta sa bude hrať len niekoľko dní po rozhodnutí o zrušení 15-bodového trestu pre Allegriho káder, čo ho katapultovalo späť do boja o Ligu majstrov.

Vrchol tabuľky
Vrchol tabuľkyFlashscore

"Neviem, či je aktuálne sezóna regulárna. Po treste sme robili všetko, čo sme mohli. Je normálne, že tam bola nejaká podmienka, ale nechcem alibi. Denne sme tvrdo pracovali, v tíme sa vytvorila rovnováha."

Allegri je príliš skúsený a racionálny na to, aby skutočne veril, že história sa dá písať pomocou slov "keby" alebo "možno". Dnes je ale možné povedať, že bez tohto radikálneho rozhodnutia prokuratúry by Juventus stále mohol mieriť na zisk troch trofejí. Po Neapole ho totiž čaká Inter v odvetnom zápase semifinále Coppa Italia a v máji aj dvojzápas proti Seville v súboji o postup do finále Európskej ligy.

"Museli sme všetko vynulovať, znovu sa prispôsobiť zaradeniu. To, čo sme urobili, bolo dobré, ale teraz to musí byť ešte lepšie. Sezónu chceme vyplniť 58 zápasmi, čo je maximum."

Najbližšie zápasy Juve
Najbližšie zápasy JuveFlashscore

Ostrieľaný lodivod má šancu potvrdiť svoje sebavedomé slová tým, že na domácom štadióne zdolá silný Neapol a zníži stratu na tohto protivníka. "Budú nahnevaní, pretože boli vyradení z Ligy majstrov, ale sú v dobrej fyzickej forme. Čaká nás ťažký zápas, pretože súper chce čo najviac bodov, aby získal titul. My sa však musíme udržať v prvej štvorke a našim cieľom je druhé miesto," jemnou provokáciu pripomenul nedávne vypadnutie oponenta z najlepšej európskej súťaže.