Taliansko sa teší na šláger kola. Motivovaný Juventus privíta zdeptaný Neapol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Taliansko sa teší na šláger kola. Motivovaný Juventus privíta zdeptaný Neapol
Budú sa Allegri (vľavo) a Spalletti (vpravo) usmievať aj po nedeľnom zápase?
Budú sa Allegri (vľavo) a Spalletti (vpravo) usmievať aj po nedeľnom zápase?Profimedia
31. kolo talianskej Serie A ponúkne chuťovku v podobe nedeľného duelu Juventusu s Neapolom. Oba tímy nastúpia na trávnik v diametrálne odlišnom mentálnom rozpoložení.

Pri čítaní titulku ste si zrejme položili otázku, prečo sme označili lídra súťaže, ktorý má luxusný štrnásťbodový náskok, za "zdeptaného". Hráči SSC totiž už niekoľko týždňov ani zďaleka nepôsobia tak suverénnym dojmom ako počas väčšiny aktuálneho ročníka a ich skvostná forma je fuč.

Nie, že by to ohrozovalo ich majstrovské ambície, veď o "Scudetto" ich môže pripraviť už len zázrak. Prehra 0:4 s AC Miláno na začiatku apríla však odkryla slabinu - slabšiu mentálnu stránku. O celku spod Vezuvu sa v Taliansku dlhodobo hovorí ako o silnom mužstve, ktoré však málokedy dotiahne veci do úspešného konca a v druhej časti sezóny začne jeho výkonnosť haprovať. V tomto ročníku sa motor zadrhol o čosi neskôr, výsledkom je však vypadnutie z prestížnej Ligy majstrov v dvojzápase s "Rossoneri".

"Gratulujem Milánu k postupu. Na svojich hráčov som hrdý, odohrali sme zápasy na najvyššej úrovni. Zaplatili sme za menšiu neskúsenosť," prezradil tréner Luciano Spalletti.

Zlyhanie vo vyraďovačke s konkurentom, ktorý sa vám v lige síce díva na chrbát, no dokáže eliminovať vaše silné stránky, nie je z hľadiska psychickej pohody nikdy príjemné. Neapol navyše ťahal s Milánčanmi za kratší koniec hneď v troch po sebe idúcich dueloch, čo sa odzrkadlilo aj v iných ligových stretnutiach. Lecce padlo až po vlastnom góle Galla a zachraňujúci sa Hellas dokázal vedúcemu celku vziať dva body za remízu.

Posledné vzájomné zápasy oboch tímov.
Posledné vzájomné zápasy oboch tímov.Flashscore

Na druhej strane Juventus môže konečne hrať vo veľkej pohode. Pätnásťbodový odpočet bol dočasne zrušený, a hoci ešte klub nemá vyhraté, právnici "starej dámy" robia všetko pre to, aby sa trest zrušil definitívne. Celá situácia vrhá na Seriu A tak trochu zlé svetlo a zaváňa typickým talianskym temperamentom. Pokojne sa môže stať, že po skončení sezóny stále nebude jasné, ktoré tímy sa kvalifikujú do Európy.

Trest pre "Bianconeri" vyvolal veľké vášne v radoch fanúšikov ale aj nestranných pozorovateľov, ktorí nevedeli pochopiť, prečo z navrhovaného odpočtu deviatich bodov vzniklo pätnásťbodové manko. Bývalí hráči hovorili o nespravodlivosti, no kabína "Juve" držala spolu.

"Nepríjemná situácia nás všetkých spojila. V deň rozsudku sme sa bavili o tom, čo urobiť, aby sme to zvládli. Na trávniku sme potom premenili slová na skutky, kríza nám dodala energiu. Nedokážeme ovplyvniť, čo sa stalo, môžeme však ďalej tvrdo pracovať," nechal sa pred časom počuť gólman Mattia Perin.

Juventus tak do zápasu s Neapolom nastúpi z tretej priečky, ešte v stredu bol siedmy. Hráči si vypočuli pozitívny verdikt len niekoľko hodín pred odvetou so Sportingom Lisabon, ktorá ich katapultovala do semifinále Európskej ligy.

"Je to nádherný deň. Vrátili nám pätnásť bodov a musíme sa sústrediť na ligové povinnosti, v poslednom období sme často strácali. Potrebujeme potvrdiť svoje postavenie medzi najlepšou štvorkou," usmieval sa do kamier Sky Italia po zápase s portugalským súperom kouč Massimiliano Allegri.

Prehľad zápasu Juventus FC - SSC Neapol