Neapol vylúpil štadión v Turíne, proti Juventusu rozhodol v závere

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neapol vylúpil štadión v Turíne, proti Juventusu rozhodol v závere
Aktualizované
Hráči si na trávniku nič nedarovali.
Hráči si na trávniku nič nedarovali.
Profimedia
Futbalisti SSC Neapol zvíťazili v šlágri 31. kola talianskej Serie A nad turínskym Juventusom na jeho trávniku najtesnejším rozdielom.

Juventus FC - SSC Neapol 0:1 (0:0)

Gól: 90.+3 Raspadori

Meranie síl odštartoval nepresný strelecký pokus Manuela Locatelliho. 4. minúta priniesla menšie zaváhanie v obrane Juventusu, ktoré sa snažil využiť Kvaracchelija centrom na Osimhena, toho však odstavil Rugani a odhlavičkoval na roh. Na druhej strane pohrozil Juan Cuadrado, prešiel cez protivníka a vypustil štipľavú strelu, ktorú Meret vyrazil. Po polhodine hry sa k lopte vo vápne dostal Osimhen, nepodarilo sa mu ju však poslať smerom na bránu. 

Taktický súboj v prvom polčase pokračoval. Lozano sa v 37. minúte hnal do pokutového územia, zblokovaná lopta sa ocitla pri "Gruzínskom Maradonovi", ktorý nedokázal prestreliť súpera. Toto dejstvo gól neprinieslo, dokonca sme nevideli ani vážnejšiu príležitosť na jednej či struhej strane.

Štatistiky zápasu.
Flashscore

Druhé dejstvo otvoril aktívny Cuadrado, ktorý z pravej strany posielal do priestoru pred bránou zaujímavý center, ten však tesne nenašiel nikoho zo spoluhráčov. Po hodine hry sa dostal k slovu Ángel Di María, v šestnástke nahrával Milikovi, ale poľský útočník bol úspešne pokrytý obranou SSC.

V 71. minúte vyskočil najvyššie po rohovom kope Osimhen, jeho hlavička však mierila do rukavíc pripraveného gólmana Juventusu. Vzrušenie priniesla posledná desaťminútovka. Rýchly protiútok domácich bol zakončený strelou, ktorú poslal do siete Di María. Systém VAR ale gól zrušil pre útočný faul Fagioliho na Stanislava Lobotku.

"Bianconeri" prežívali v nadstavenom čase obrovský hnev. Vo vápne SSC skončil na zemi Cuadrado, Fabbri nechal pokračovať v hre a z následného protiútoku hostia skórovali, presadil sa Raspadori. Juventus bol v závere bližšie k víťazstvu, no tri body cestujú pod Vezuv. Neapol tak má titul už prakticky vo vrecku.