Lukaku sa do Chelsea nevráti. Na Stamford Bridge majú za Belgičana vyhliadnutú náhradu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lukaku sa do Chelsea nevráti. Na Stamford Bridge majú za Belgičana vyhliadnutú náhradu

Lukaku je v tejto sezóne najlepším strelcom AS Rím vo všetkých súťažiach.
Lukaku je v tejto sezóne najlepším strelcom AS Rím vo všetkých súťažiach.Profimedia
Na Stamford Bridge dôjde toto leto k veľkým zmenám na poste hrotového útočníka. Romelu Lukaku (30), autor 83 gólov v 114 medzinárodných štartoch za Belgicko, je definitívne rozhodnutý opustiť Chelsea, kde má zmluvu do júna 2026.

Romelu Lukaku je v prebiehajúcom ročníku na hosťovaní v AS Rím, kde si nevedie vôbec zle. Jeho spoluhráč Paulo Dybala síce strelil viac gólov v Serii A, ale "tank" narodený v Antverpách je na tom lepšie v súčte naprieč všetkými súťažami.

Uznávaný kanonier pôsobí v hlavnom meste Apeninského polostrova len necelý rok, no v Serii A má bohaté skúsenosti, keďže vo farbách Interu strávil tri sezóny.

Lukaku a jeho ostatné dve sezóny pohľadom štatistík.
Lukaku a jeho ostatné dve sezóny pohľadom štatistík.Flashscore

Podľa britského denníka The Sun sa však na konci aktuálneho súťažného obdobia už žiadne hosťovanie konať nebude. Vedenie Blues je rozhodnuté 30-ročného útočníka predať za rozumnú sumu a chcelo by minúť peniaze na perspektívnejší hráčsky tovar.

Súčasný zverenec De Rossiho, ktorý v kalendárnom roku 2024 skóroval zatiaľ sedemkrát, má na Stamford Bridge výstupnú klauzulu vo výške 38 miliónov libier, čo je suma, ktorú môžu byť mnohé kluby ochotné využiť. Ak ho Chelsea skutočne predá, klub z hlavného mesta Veľkej Británie by ho mohol chcieť nahradiť nigérijským reprezentantom Victorom Osimhenom z Neapola.

Slávny odchovanec Anderlechtu to na juhozápade Londýna skúšal už viackrát, no Chelsea bola preňho zakliata. Oveľa viac gólov strieľal na hosťovaniach vo West Bromwichi, Evertone či Manchestri United.