Matič po vyše 8 rokoch s Mourinhom: Na našom skvelom vzťahu by som nič nemenil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Matič po vyše 8 rokoch s Mourinhom: Na našom skvelom vzťahu by som nič nemenil

Cesty Matiča a Mourinha sa opäť pretli.
Cesty Matiča a Mourinha sa opäť pretli.AFP
Nemanja Matič (34), ktorý si v Ríme odkrúca svoju premiérovú sezónu, hovoril o svojom pôsobení v Taliansku a vzťahu s Josém Mourinhom (60). So svojským lodivodom sa stretol už v Chelsea a Manchestri United.

Pre webovú stránku UEFA Matič povedal, že "to, čo Mourinha odlišuje od ostatných trénerov, je jeho hlad po víťazstvách a trofejách. Práve kvôli nemu som sa vtedy vrátil do Chelsea. Od začiatku sme mali veľmi dobrý vzťah." 

Srbský stredopoliar, ktorý v rokoch 2007 až 2009 zbieral skúsenosti aj na trávnikoch slovenskej najvyššej súťaže v drese Košíc, priblížil podrobnosti. "Páčila sa mu moja oddanosť a charakter, ale vždy požaduje viac. Chce, aby sme naďalej rástli. Bola to pre mňa česť, že ma chcel vo svojom tíme. V Premier League hrajú len tí najlepší."

Rodák zo Šabacu nestrieľa mnoho gólov, no ak sa mu nejaký podarí, ozaj stojí za to. Potvrdil to aj v roku 2013, keď sa dostal do finálnej nominácie na ocenenie FIFA Puskás Award, ktoré sa každoročne udeľuje za najkrajší presný zásah. Na legendárne "nožničky" Zlatana Ibrahimoviča ale jeho gól do siete Porta nemal šancu.

Matič spoznal portugalského kouča rok po tejto výstavnej strele. Odvtedy ubehla už dekáda a v jednom klube sa stretli po tretí raz.

"Keď tréner vie, ako motivovať svojich hráčov, dokážu zo seba vydať maximum. Mourinho ma trénoval osem a pol roka. Teší ma to, pretože počas tohto obdobia som dosiahol najlepšiu úroveň. Je pre mňa cťou, že som s ním mohol tak dlho spolupracovať. Vzťahy, ktoré vytvára so svojimi hráčmi, sa nedajú vysvetliť slovami. José neprejavuje veľa emócií, ale ja ho poznám veľmi dobre. Presne viem, čo si myslí. Všetko medzi nami funguje perfektne. Na našom skvelom vzťahu by som nič nemenil," ubezpečil Srb hrajúci vo farbách rímskeho AS.

So 42 oficiálnymi vystúpeniami a jedným gólom za taliansky klub, ktorý postúpil do semifinále Európskej ligy, sa bývalý protagonista Premier League rozhovoril aj o tom, ako pristupuje ku každému zápasu.

"Sústredím sa len na hru a študujem protivníkov. Keď som bol veľmi mladý, nemusel som sa pred zápasom veľmi motivovať. Len čo som vošiel na ihrisko a uvidel súperov, okamžite som si predstavil, že sú to nepriatelia. Potom som sa im pozrel do očí a povedal si, že som pripravený ukázať im, čo vo mne je," priznal Nemanja.