Najhorší štart do sezóny pre AS i Mourinha. Emocionálne ma to ovplyvňuje, tvrdí kouč

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najhorší štart do sezóny pre AS i Mourinha. Emocionálne ma to ovplyvňuje, tvrdí kouč

Mourinho sa s AS v novej sezóne trápia.
Mourinho sa s AS v novej sezóne trápia.Reuters
José Mourinho (60) povedal, že prežíva svoj najhorší začiatok do sezóny po štvrtkovej porážke Ríma v Janove (1:4). Po nej visí AS nad zónou zostupu zo Serie A. Pri svojej obranu však kouč poukázal na minulé úspechy.

Mourinho doviedol Rím do dvoch kontinentálnych finále. V roku 2022 vyhral Európsku konferenčnú ligu, zatiaľ čo štyri mesiace dozadu prehral vo finále Európskej ligy so Sevillou. Jeho klub sa v Serii A nachádza momentálne na 16. mieste a je pod tlakom.

Janov - AS Rím 4:1

"Je to zároveň môj najhorší začiatok sezóny ako trénera," reagoval, keď sa dozvedel, že je to najhorší štart AS do ročníka v histórii. "Nemyslím si však, že Rím sa niekedy objavil v dvoch európskych finále po sebe," pripomenul Mourinho svoje úspechy.

Rimania majú  zo šiestich ligových zápasov len jedno víťazstvo. Mourinhovi nepomáha ani rozširujúci sa zoznam zranených hráčov, najmä v obrane.

"Keď nám chýbajú niektorí hráči, chýba nám stabilita. Tvrdiť však, že naše výkony sú výsledkom absencie toho či onoho hráča, by nebolo správne. Naša nedostatočná pevnosť v defenzíve je dôsledkom celého tímu - toho, čo sa deje, keď stratíme loptu a keď bránime v hlbšom bloku."

Keďže Rím sa v nedeľu vráti do hry proti Frosinone pred duelom Európskej ligy proti švajčiarskej Ženeve, ktorý sa uskutoční 5. októbra, Mourinho uviedol, že nemá zmysel dusiť sa problémami.

"Toto je mužstvo, ktoré máme - v dobrom aj v zlom. Musíme ísť dopredu, nie je čas na lamentovanie. V zákulisí by som mohol prejaviť svoje pocity, pretože ma to skutočne emocionálne ovplyvňuje, najmä vzhľadom na môj vzťah s fanúšikmi."

"Pred ďalším stretnutím budeme tvrdo pracovať. V hre budú tri body. Nie je to tak, že by to bol pre nás šesťbodový zápas, ale je pre nás naozaj dôležitý," uzavrel Mourinho.