AS Rím spustil kanonádu po 17 rokoch. Lukaku s prvým gólom a konzistencia Dybalu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

AS Rím spustil kanonádu po 17 rokoch. Lukaku s prvým gólom a konzistencia Dybalu

Dybala a Lukaku predviedli ofenzívny galakoncert.
Dybala a Lukaku predviedli ofenzívny galakoncert.Profimedia
Belgický futbalista Romelu Lukaku (30) strelil v nedeľu svoj prvý gól v drese AS Rím, ktorý deklasoval v 4. kole Serie A doma Empoli 7:0 a pripísal si prvé víťazstvo v novom ročníku. Mužstvo Josého Mourinha (60) sa so ziskom štyroch bodov posunulo v tabuľke zo zóny zostupu na 12. miesto. Portugalský kormidelník po zápase pochválil útočníka za predvedený výkon a vyzdvihol jeho víťaznú povahu.

Lukaku, ktorý prišiel do talianskej metropoly na ročné hosťovanie z FC Chelsea, si v 82. minúte zápasu otvoril strelecký účet v drese rímskeho AS. Krátko na to odišiel z ihriska a mohol si tak vychutnať potlesk fanúšikov. Tí ho už v auguste po prílete masovo privítali na letisku.

"Romelu sa potrebuje cítiť milovaný a žiadaný. Keď sem prišiel, vedel, že tím potrebuje hráča, ako je on. Myslím si, že je naozaj šťastný. Rád vyhráva, má to v povahe," povedal Mourinho pre oficiálnu klubovú webstránku.

Rimania sa ujali vedenia už v druhej minúte, keď Paulo Dybala premenil penaltu. V prvom polčase sa za AS presadil aj Renato Sanches a vlastný gól si strelil Alberto Grassi. Po prestávke pridal Dybala druhý presný zásah a okrem Lukakua sa do streleckej listiny zapísali ešte Bryan Cristante a Gianluca Mancini.

Káder z večného mesta strelil 7 gólov v Serii A prvýkrát od 19. novembra 2006, keď rovnakým výsledkom poraziil Cataniu. Naopak, pre Empoli to bolo prvý raz v histórii, čo inkasovalo viac ako päťkrát. Dybala sa dokázal presadiť už v desiatej sezóne najvyššej talianskej súťaže po sebe a pripojil sa k menám ako Bonaventura, Zapata a Berardi.

"Pre útočníkov je dôležité strieľať góly. Všetci hrali dobre, aj keď výsledok 7:0 neodráža náš výkon. Bol solídny, no vyskytli sa aj chyby. Niektorí hráči neboli schopní odohrať celých 90 minút pre problémy s kondíciou," konštatoval portugalský kouč a dodal:

"Musíme naďalej tvrdo pracovať. Máme potenciál na to, aby sme sa zlepšovali a darilo sa nám. Naším cieľom bolo pred zápasom zvíťaziť a rovnaký plán máme aj vo štvrtok."

AS totiž čaká úvodný duel nového ročníka Európskej ligy na ihrisku Šeriffu Tiraspoľ. V základnej skupine G sú jeho súpermi aj Slavia Praha a Servette Ženeva.

Hodnotenia hráčov AS Rím v dueli s Empoli
Hodnotenia hráčov AS Rím v dueli s EmpoliFlashscore