Neapol Monze gól nestrelil, Duda sa zranil. AS Rím bezgólovo, Juventus víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Neapol Monze gól nestrelil, Duda sa zranil. AS Rím bezgólovo, Juventus víťazne

Aktualizované
Majstrovský Neapol padol v Monze.
Majstrovský Neapol padol v Monze.Profimedia
Futbalisti Hellasu Verona prehrali v nedeľnom domácom zápase 35. kola talianskej Serie A s Turínom 0:1. Nepomohli si tak v boji o záchranu a naďalej figurujú tesne nad pásmom zostupu.

Hellas Verona - Turín 0:1 (0:1)

Gól: 29. Vlašič

Osemnásta Spezia však získala rovnaký počet bodov a na konci sezóny by sa v prípade zachovania tohto stavu udržala na úkor Hellasu, s ktorým má lepšie vzájomné zápasy. Slovenský reprezentant Ondrej Duda nastúpil proti Turínu do druhého polčasu, už v 60. minúte však z neho putoval po tom, čo pri jednom zo šprintov po lopte zacítil svalový problém. O osude domácich rozhodol ešte pred naplnením polhodiny hry hosťujúci Vlašič. Zo šestnástkového polkruhu napriahol a mieril presne, nechytateľne k pravej žrdi. Bol to jeho piaty zásah v ročníku. V neúplnej tabuľke patrí Turínu ôsma priečka. 

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

AC Monza - SSC Neapol 2:0 (1:0)

Góly: 18. Dany Mota, 53. Petagna

Stanislav Lobotka odohral v stredovej formácii hosťujúceho tímu 79 minút. Neapol ako istý majster talianskej Serie A pricestoval na pôdu Monzy. Domáci v ostatných desiatich súbojoch prehrali iba raz. Zverenci Spallettiho síce vstúpili do súboja aktívne, ale od osemnástej minúty prehrávali. Mota zakončil rýchlu kombináciu svojho tímu. Ešte do prestávky sa v šanci na vyrovnanie ocitol Anguissa, ale nechal vyniknúť brankára.

Štatistický pohľad
Štatistický pohľadFlashscore

Po zmene strán si Monza poistila vedenie a uzatvorila konečný rezultát, keď v 53. minúte unikol po pravej strane Mota, ktorého strelu Gollini vyrazil priamo k Petagnovi a ten z dorážky nezaváhal. Domácim sa podarilo prekvapiť talianskeho majstra a získať veľmi cenné tri body. 

AC Fiorentina - Udinese Calcio 2:0 (1:0)

Góly: 7. Castrovilli, 90. Bonaventura

Súboj tabuľkových susedov dopadol lepšie pre Fiorentinu. Dominantý vstup do stretnutia podčiarkol v siedmej minúte vedúcim gólom Castrovilli. Zároveň sa ukázal ako víťazným, pretože v samom závere domáci iba priklášlili trojbodový zápis druhým zásahom. 

Štatistika súboja
Štatistika súbojaFlashscore

Bologna - AS Rím 0:0

Po triumfe v úvodnom semifinále Európskej ligy prišlo AS Rím piaty raz za sebou o body v domácej súťaži. Naopak, Bologna potvrdzuje dobrú pripravenosť proti celkom z najlepších priečok. Už skôr remizovali s Juventusom či AC Milánom. Na víťazstvo však čakajú šesť kôl.

Štatistický pohľad
Štatistický pohľadFlashscore

Juventus - US Cremonese 2:0 (0:0)

Góly: 55. Fagioli, 79. Bremer

Zverenci Massimiliana Allegriho strelili rozhodujúci gól po zmene strán, keď sa skvelou strelou pod brvno presadil bývalý hráč hostí Nicoló Fagioli. Vrásky na čele trénera "starej dámy" však spôsobil Paul Pogba, ktorý vo svojom prvom štarte po návrate do Turína v základnej zostave musel v 24. minúte striedať pre zranenie. Domáci si víťazstvom upevnili svoju pozíciu na druhom mieste, zatiaľ čo Cremonose zostáva na zostupových priečkach. Tri kolá pred koncom stráca na pozíciu zaručujúcu zotrvanie v najvyššej súťaži šesť bodov.

Tabuľka Serie A
Tabuľka Serie AFlashscore