Neapol vyhral po vlastnom góle Lecce. Spalletti: Výsledok nám priniesol pokoj

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neapol vyhral po vlastnom góle Lecce. Spalletti: Výsledok nám priniesol pokoj
Líder Serie A si pripísal ďalší víťazný zápis.
Líder Serie A si pripísal ďalší víťazný zápis.TASR
O piatkovom víťazstve futbalistov Neapolu na pôde Lecce rozhodol vlastný gól domáceho Antonina Galla (23). SSC v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom (28) vyhral 2:1 a zvýšil náskok na čele tabuľky talianskej Serie A pred Laziom na 19 bodov.

Plný bodový zisk prišiel po zaváhaní proti AC Miláno, keď Neapol utŕžil najvyššiu prehru v sezóne. Úradujúci majstri stratili v piatok dva body s Empoli, keď iba remizovali 0:0.

O triumfe mužstva z Kampánie rozhodol obranca Lecce Gallo, do vlastnej brány poslal center Mária Ruia v 64. minúte. Loptu nešťastne spracoval stehnom a zaskočil brankára Wladimira Falconeho. Ten podal vo zvyšku zápasu kvalitný výkon a niekoľkokrát podržal svoj tím, no na šiestej prehre jeho mužstva za sebou to nič nezmenilo.

Okrem Galla ho prekonal len Giovanni Di Lorenzo, ktorý poslal Neapol do vedenia prudkou hlavičkou v 18. minúte. O vyrovnanie sa po prestávke postaral Federico Di Francesco, vsietil svoj druhý gól v sezóne a prvý v podaní Lecce od polovice februára.

Strelci duelu v Lecce
Strelci duelu v LecceFlashscore

"Po prehre s Milánom nebolo ľahké dosiahnuť dnešný výsledok. Priniesol nám pokoj pred ďalšími zápasmi," citovala webstránka DAZN trénera hostí. Jeho tím dosiahol siedmy úspech v rade na ihrisku súperov napriek absencii najlepšieho strelca ligy Victora Osimhena. Pravdepodobne však prišiel aj o jeho náhradníka Giovanniho Simeoneho, ktorý odohral len 16 minút a striedal pre problémy so stehenným svalom.

"Osimhen chce hrať každý zápas, ale takéto situácie treba zvážiť dôkladne," povedal Spalletti. Nigérijčan by sa mohol vrátiť v prvom štvrťfinále Ligy majstrov, v ktorom sa SSC opäť stretne s AC. Najbližší ligový zápas čaká Neapol proti Verone, pred druhým Laziom má náskok 19 bodov, pričom do konca ročníka odohrá ešte deväť duelov. Lazio má jedno stretnutie k dobru, v sobotu nastúpi proti Juventusu.