Nedostatok dôkazov. Súd Acerbiho zbavil obvinenia z rasistických poznámok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nedostatok dôkazov. Súd Acerbiho zbavil obvinenia z rasistických poznámok
Acerbi si môže vydýchnuť.
Acerbi si môže vydýchnuť.Reuters
Obranca Interu Miláno Francesco Acerbi (36) bol zbavený obvinenia z rasistickej urážky neapolského hráča Juana Jesusa (32) v zápase Serie A. Rozhodol o tom v utorok súd talianskej futbalovej ligy.

Sudca Gerardo Mastrandrea v rozhodnutí, ktoré má k dispozícii agentúra Reuters, uviedol, že konanie nedosiahlo "minimálnu úroveň primeranej istoty, pokiaľ ide o diskriminačný obsah trestného činu". Acerbi nebol nijako sankcionovaný. Klub spod sopky Vezuv uviedol, že z verdiktu je prekvapený.

"Neapol sa už nebude zúčastňovať len na dekoratívnych iniciatívach futbalových inštitúcií proti rasizmu a diskriminácii. Budeme ich naďalej riešiť sami, ako sme to vždy robili, s novým presvedčením a odhodlaním," uviedol klub vo vyhlásení.

Hráč Interu Miláno po údajnom incidente 18. marca opustil tréningový kemp národného tímu a nahradil ho Gianluca Mancini z AS Rím. K spornej situácii údajne došlo počas remízy 1:1 medzi lídrom Serie A a siedmym Neapolom. Obranca Jesus neskôr povedal, že Acerbi sa mu ospravedlnil, zatiaľ čo údajný vinník poprel, že by použil akékoľvek rasistické výrazy.