Orsolini dirigoval triumf Bologne, Neapol v šlágri nestačil na AC Miláno

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Orsolini dirigoval triumf Bologne, Neapol v šlágri nestačil na AC Miláno
Neapol si z Milána body neodviezol.
Neapol si z Milána body neodviezol.Profimedia
24. kolo najvyššej talianskej súťaže bolo mimoriadne bohaté na góly. Z troch bodov sa tešia hráči Fiorentiny, Bologne a Atalanty a AC Miláno. Majster SSC Neapol opäť potvrdil, že sa mu v tejto sezóne vôbec nedarí.

Fiorentina - Frosinone 5:1

"Fialky" o víťazstve rozhodli dvomi gólmi v priebehu prvých 19 minút. Najskôr rozvlnil sieť nováčika "hosť" z Ríma Andrea Belotti, ktorému na prvý gól v novom drese prihrával Jonathan Ikoné. Francúzsky stredopoliar až do nedele čakal na premiérový "kanadský bod" v ročníku, následne však toskánskemu klubu poistil tri body tečovanou ranou. Domáci tak v lige triumfovali prvýkrát od konca decembra. V aktuálnej sezóne skórovali za "Violu" až pätnásti rozdielni hráči, čo je rekord Serie A.

Monza - Hellas Verona 0:0

V súboji o záchranu získali hostia bod, no sériu bez víťazstva natiahli už na štyri stretnutia. V drese Hellasu odohral celé stretnutie slovenský reprezentant Ondrej Duda, Tomáš Suslov nenastúpil pre kartový trest.

Bologna - Lecce 4:0

"Rossoblu" mali fantastický vstup do zápasu, už v 5. minúte skóroval Sam Beukema. Holandský obranca sa presadil v najvyššej talianskej súťaži vôbec po prvý raz. Hviezdou duelu bol dvojgólový Riccardo Orsolini, ktorý má na konte už osem presných zásahov. Od začiatku minulej sezóny ich zaznamenal 18, viac v lige má spomedzi talianskych hráčov za tento čas na konte len Domenico Berardi (21). Bologna vyhrala deväť z prvých 12 domácich duelov v jednom ročníku Serie A prvýkrát od sezóny 1972/73. Lecce v aktuálnej kampani na ihriskách súperov ešte nezvíťazilo.

AC Miláno - Neapol 1:0

Prvé domáce víťazstvo v najvyššej súťaži nad "Partenopei" od roku 2014 vystrieľal domácim už v prvom polčase Theo Hernández. Jeho gól znamená pre Milánčanov upevnenie náskoku na treťom mieste už na 10 bodov, zatiaľ čo trápiaci sa obhajca titulu zostal na nelichotivej deviatej priečke. Stanislav Lobotka odohral za Neapol celý zápas.

Hernández je jedným z dvoch obrancov (spolu s Jeremiem Frimpongom), ktorí strelili najviac gólov v domácich zápasoch v piatich najlepších európskych ligách v tejto sezóne - 4. Stefano Pioli odkoučoval svoj 220. zápas na lavičke AC vo všetkých súťažiach a v historickej tabuľke mu patrí delené 5. miesto s Arrigom Sacchim.

Tabuľka Serie A.
Tabuľka Serie A.Flashscore

Ďalší výsledok:

Janov - Atalanta 1:4