Oslabený Juventus remizoval s Empoli, AC nevyužilo dve penalty

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Oslabený Juventus remizoval s Empoli, AC nevyužilo dve penalty

Aktualizované
Vlahovič opäť ukázal svoje kvality.
Vlahovič opäť ukázal svoje kvality.Profimedia
Futbalisti Juventusu si v 22. kole najvyššej talianskej súťaže rozdelili body s Empoli po rýchlom inkasovaní červenej karty. Atalanta zdolala Udinese. Body si rozdelilo aj milánske AC s Bolognou.

Juventus - Empoli 1:1

Domáci boli v stretnutí jasným favoritom, vývoj duelu však ovplyvnila 18. minúta a červená karta pre útočníka Milika. Za posledných 20 sezón Serie A je poľský futbalista po Felipem Melovi (2011 proti Parme), Gianluigim Buffonovi (2011 proti Lecce) a Juanovi Cuadradovi (2020 proti Fiorentine) len štvrtým hráčom "Bianconeri", ktorý dostal priamu červenú kartu v prvej dvadsaťminútovke.

Juventus sa tak ocitol v oslabení, hoci po zmene strán otvoril skóre Dušan Vlahovič, ktorý sa môže pochváliť skvostnou formou. V kalendárnom roku 2024 strelil už šiesty ligový gól a je druhým najlepším januárovým kanonierom Juventusu v histórii, lepší je v tejto štatistike len Cristiano Ronaldo (7 v roku 2020).

Empoli však napokon početnú výhodu zužitkovalo a vyrovnávajúci gól Baldanziho znamenal deľbu bodov. Juventus prišiel o sedemzápasovú sériu výhier v rade. Turínčania sú na čele tabuľky s 53 bodmi o dva pred Interom, ktorý má dva stretnutia k dobru.

AC Miláno - Bologna 2:2

V drese domácich zažiaril dvojgólový Ruben Loftus-Cheek. V tomto kalendárnom roku je stredopoliarom, ktorý v piatich najlepších európskych ligách rozvlnil sieť v najväčšom počte zápasov (3). Viac gólov než on (3) má v roku 2024 na konte len Zurkowski (4).

Zápas priniesol aj jednu kuriozitu. Prvýkrát za posledných 20 sezón Serie A sa "Rossoneri" nepodarilo v jednom zápase v najvyššej súťaži premeniť dve penalty. Posledným tímom, ktorému patril neslávny primát, bolo Carpi (proti Laziu v máji 2016). V prvom dejstve neuspel Giroud, v druhom ho napodobnil Hernández.

AC na chvíľu prerušilo zápas v 16. minúte, aby vyjadrilo podporu brankárovi Mikovi Maignanovi po tom, čo sa počas sobotňajšieho víťazstva Milána nad Udinese (3:2) stal terčom rasistických nadávok.

Ďalší výsledok:

Atalanta - Udinese 2:0