Pre Sampaoliho bolo Flamengo vždy prioritou: Je to viac ako ponuka z Európy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Pre Sampaoliho bolo Flamengo vždy prioritou: Je to viac ako ponuka z Európy
Sampaoli bol predstavený ako nový tréner Flameng.
Sampaoli bol predstavený ako nový tréner Flameng.Flamengo/Divulgação
Flamengo v pondelok oficiálne predstavilo trénera Jorgeho Sampaoliho (63). Argentínsky lodivod vyzdvihol svoj dávny "flirt" s klubom z Ria, starú túžbu, vďaka ktorej zavrhol akúkoľvek inú ponuku. "Rubro-negro" boli vždy jeho plánom A, ako zdôraznil na tlačovej konferencii.

Nový tréner Flamenga na svojej prezentácii uviedol: "Prešlo veľa času, aby som sem prišiel. Pre mňa to bol plán A, viac ako akákoľvek ponuka z Európy. Som vďačný za túto príležitosť."

Takisto zdôraznil dôležitosť publika po sklamaniach zo sezóny. Sampaoli si je vedomý, že na ňom a na celom mužstve je zodpovednosť vrátiť radosť priaznivcom, ktorí sú v posledných sezónach zvyknutí na skvelé výkony a úspechy v posledných sezónach.

"Fanúšikovia Flamenga sa tešia z každého víťazstva tímu. Mojou povinnosťou je radosť všetkých fanúšikov. Budem sa snažiť odovzdať všetky svoje schopnosti a skúsenosti, aby sa tak stalo pri každom zápase. To ale neznamená, že sa tak vždy stane. Potrebujeme, aby sa tento tím vrátil k väčšej súťaživosti, aby sme mohli všetkým podporovateľom urobiť oveľa väčšiu radosť," povedal Argentínčan.

V brazílskom futbale Sampaoli velil efektívnej práci v Santose a Atléticu-MG. Napriek tomu narazil na prekážku a dvakrát skončil na druhom mieste. S tímom Flamenga, ktorý má k dispozícii, sa od neho očakáva ďalšie pozoruhodné obdobie v Brazílii. Klubu sľúbil extrémnu oddanosť. 

"Myslím si, že mužstvo nie je v poriadku, práve preto som tu. Ak by to tak nebolo, bol by tu iný tréner. Budeme sa snažiť dať do toho to najlepšie, čo máme. Viem, aký význam má každá súťaž," uzavrel Jorge Sampaoli.

Pred Flamengom bol v marci pre slabé výkony prepustený z trénerského postu v Seville. Argentínčan je dvojnásobným víťazom Copa América s čilskou reprezentáciou v rokoch 2015 a 2016. Po odstúpení z funkcie trénera Atlética Mineiro na konci roka 2020 zamieril do Európy, kde prevzal post hlavného trénera francúzskeho Olympique Marseille. Trénoval aj Argentínu na majstrovstvách sveta 2018, keď jeho tím vypadol v osemfinále s Francúzskom.