Škriniar po dohode s klubom podstúpil operáciu, hrozí mu koniec sezóny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Škriniar po dohode s klubom podstúpil operáciu, hrozí mu koniec sezóny
Škriniar vynechal jeden celý mesiac a pridá minimálne niekoľko týždňov.
Škriniar vynechal jeden celý mesiac a pridá minimálne niekoľko týždňov.Profimedia
Slovenský obranca Milan Škriniar (28) informoval o svojom zdravotnom stave na sociálnej sieti Instagram. Stopér Interu Miláno zároveň adresoval pozdrav svojim spoluhráčom, ktorí vybojovali pre taliansky klub postup do semifinále Ligy majstrov.

Opora nielen slovenskej reprezentácie, ale aj Interu odohrala pre zranenie od 26. februára len 11 minút. Škriniar naposledy nastúpil 14. marca do osemfinálovej odvety s Portom v Lige majstrov ako žolík z lavičky. Od tohto momentu nefiguroval na zápasovej súpiske. Aktuálnu situáciu ozrejmil samotný hráč na Instagrame.

"Posielam pozdravy a vďaku mojim spoluhráčom, ktorí vybojovali postup do semifinále Ligy majstrov. Chcem vás rovnako informovať a uistiť o stave môjho zranenia ešte z prvého zápasu osemfinále Ligy majstrov proti Portu. V stredu, po dohode s Interom, som podstúpil operáciu, ktorá mi umožní návrat na ihrisko tak skoro, ako to len pôjde. Teraz ma čaká rehabilitácia, aby som mohol znovu hrať zápasy," vyjadril sa Škriniar.

Milánsky celok rovnako vydal stanovisko, v ktorom informuje o uskutočnení lekárskeho zákroku. "Milan Škriniar sa v stredu podrobil endoskopickej operácii bedrovej chrbtice na klinike "Clinique du Sport" v Merignacu. Obranca Interu bude v nasledujúcich týždňoch absolvovať rehabilitačný program," píše sa na klubovej stránke.

Je jasné, že Slovák nestihne najbližšie zápasy Serie A a ani semifinále Coppa Italia proti Juventusu. Zároveň je málo pravdepodobné, že bude fit na boj o finále Ligy majstrov proti mestskému rivalovi AC, ktoré je na pláne 10. a 16. mája. Talianska liga sa následne končí 4. júna. A ak sa rekonvalescencia natiahne na dva mesiace, hrozí aj absencia na júnových kvalifikačných dueloch o EURO 2024.

Zranenie prišlo v čase, keď sa už nahlas rozprávalo o Škriniarovom letnom prestupe z pozície voľného hráča do Paríža Saint-Germain. Príchod do metropoly Francúzska je prakticky verejným tajomstvom, na oficiálne vyjadrenie Parížanov sa ale stále čaká.

Rozprúdilo to viacero hlasov o tom, že 28-ročný stopér mal v meste módy zostať. O názore Marca Materazziho sme informovali v utorok. Ak sa uznávaný stredný obranca nestihne dať do poriadku do začiatku júna, je viac ako možné, že má za sebou posledný duel vo farbách "Nerazzurri".