Štvorgólový Martínez prvý v histórii. Zieliński a Leão so zaujímavým zápisom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štvorgólový Martínez prvý v histórii. Zieliński a Leão so zaujímavým zápisom
Aktualizované
Lautaro Martínez strelil Salernitane štyri góly.
Lautaro Martínez strelil Salernitane štyri góly.Profimedia
Talianska Serie A mala v sobotu na programe tri súboje v rámci 7. kola. V akcii bol Neapol i oba milánske celky. Nad všetkými ale vyčnieval štvorgólový Lautaro Martínez (26).

Salernitana - Inter 0:4

Inter sa na trávniku predposlednej Salernitany dlho nevedel presadiť. Aj preto tréner Inzaghi poslal v 54. minúte z lavičky Lautara Martíneza. V priebehu dvadsiatich siedmich minút strelil Argentínčan štyri góly. V trojbodovej ére Serie A sa stal prvým náhradníkom, ktorému sa podaril takýto kúsok. Talianska súťaž sedí aj Marcusovi Thuramovi. Francúz do nej vletel ako víchor. Nikto nemá na konte viac asistencii ako on (4) v úvodných siedmich kolách. V drese domácich odohral plnú minutáž stopér Norbert Gyömbér.

AC Miláno - Lazio 2:0

Až hodinu museli priaznivci na San Siro čakať na otvárací zásah. Pripravil ho Leão pre Pulišiča. Portugalský krídelník sa zapojil do gólu v piatom domácom vystúpení v rade, čo sa zatiaľ v rámci najlepších európskych líg nikomu nepodarilo. Ako sa ukázalo, bol to zároveň víťazný zásah. Výkony ako na hojdačke pod vedením Maurizia Sarriho od hostí pokračujú.

V siedmich kolách nazbierali sedem bodov a sú bližšie k zostupovému pásmu než najlepším tímom. Gólovú poistku pridal po ďalšej asistencii Leãa v nadstavenom čase Okafor. Milánske AC sa po ťažkom debakli od mestského rivala z Interu oklepalo a vďaka trom víťazstvám po sebe majú 18 bodov a prvé miesto v neúplnej tabuľke.

Lecce - Neapol 0:4

Prekvapenie úvodu nového ročníka sa začalo zadrhávať. Lecce po tom, čo nepoznalo päť kôl príchuť prehry, si v ostatných dvoch proti favoritom nepripísalo ani bod. Ba čo viac, nestrelilo ani gól. Obhajca majstrovskej trofeje sa dostal do vedenia v šestnástej minúte, keď po asistencii Zielińského skóroval Ostigard. Poľský stredopoliar sa presadil aspoň raz, rovnako ako asistoval, v každej z posledných deviatich sezón od 2015/16. Podobný zárez sa podaril iba Giacomovi Bonaventurovi

Flashscore známky pre obe základné zostavy
Flashscore známky pre obe základné zostavyFlashscore

V drese domácich odohral plnú minutáž Nikola Krstovič. Na strane hostí nechýbal pilot stredu poľa Stanislav Lobotka. Od trénera Garciu dostal 75 minút. "Partenopei" strelili po zmene strán ešte tri góly. Presadil sa i Osimhen, pre ktorého to bol piaty presný zásah v sezóne a druhý po sebe. Skóre uzatváral Politano z penalty. Bol to piaty pokutový kop obhajcu v siedmom kole. Neapol má na konte 14 bodov a v neúplnej tabuľke je tretí. Domáci po dvoch prehrách klesli na siedmu priečku.