Suslov asistoval pri vyrovnávajúcom góle, otočka v podaní Rimanov. Inter opäť na čele

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Suslov asistoval pri vyrovnávajúcom góle, otočka v podaní Rimanov. Inter opäť na čele

Aktualizované
Suslovovi (vľavo) sa na trávniku darilo.
Suslovovi (vľavo) sa na trávniku darilo.Profimedia
Nedeľná porcia 14. kola najvyššej talianskej súťaže priniesla päť zápasov. Fiorentina zdolala Salernitanu rozdielom triedy, uspelo aj rímske AS. Na čele tabuľky je po triumfe nad Neapolom opäť milánsky Inter. V ostatných dueloch sa body delili.

Fiorentina - Salernitana 3:0

Fiorentina doma nezaváhala. "Fialky" mali skvelý vstup do zápasu, v 18. minúte viedli už o dva góly. Pre oboch strelcov to boli premiérové zásahy. Lucas Beltrán totiž zaznamenal svoj vôbec prvý gól v Serii A. Riccardo Sottil, ktorý poistil výhru hostiteľov, sa presadil prvýkrát v tomto ročníku. Tím zo Salerna tak nenadviazal na skalp Lazia z minulého kola a aj naďalej ostáva na dne tabuľky.

Konečnú podobu skóre dal v druhom dejstve Giacomo Bonaventura - je jediným z troch stredopoliarov (popri Judeovi Bellinghamovi a Bryanovi Mbeumovi) vo veľkej päťke európskych líg sezóny 2023/24, ktorý strelil viac ako päť gólov a poskytol viac než jednu asistenciu (6 gólov a 2 asistencie). Slovenský futbalista Norbert Gyömbér sedel na lavičke náhradníkov.

Toskánsky celok je v roku 2023 mimoriadne gólovo potentný, zaznamenal už 102 zásahov a vytvoril nový historický rekord, ak berieme do úvahy všetky súťaže.

Udinese - Hellas Verona 3:3

Hostia nastúpili do zápasu aj s dvojicou Slovákov Tomáš Suslov - Ondrej Duda. Prvý menovaný patril k najlepším hráčom na trávniku a po hodine hry sa postaral o vyrovnanie, keď vyslal presný center do vápna a Cyril Ngonge skóroval "nožničkami". Udinese sa však opäť dostalo do vedenia, o tri body ho v posledných sekundách stretnutia pripravil Thomas Henry. "Bianconeri" tak remizovali už vo štvrtom domácom zápase po sebe.

Sassuolo - AS Rím 1:2

V úvode sa aj napriek aktivite hostí presadil do odkrytej brány Matheus Henrique, bývalý hráč Gremia, po zmene strán však bolo stretnutie aj pre červenú kartu Daniela Bolocu v réžii Rimanov. Tím z hlavného mesta spasil Paulo Dybala, ktorý najskôr premenil penaltu a následne prihral na víťazný gól. Mužstvo Josého Mourinha sa tak vyšplhalo späť na piate miesto.

Neapol - Inter 0:3

Hoci výsledok pôsobí jednoznačne, úradujúci majster dlho odolával a po rane Mattea Politana sa dokonca otriasla žrď. Inter však potvrdil vynikajúcu formu, keď o trojbodovom zápise a návrate na prvé miesto tabuľky rozhodol Hakan Çalhanoğlu. Kapitánovi tureckej reprezentácie prihrával na šiesty presný zásah ročníka Nicoló Barella, ktorý po zmene strán pridal gólovú poistku. Slovenský futbalista Stanislav Lobotka hral do 75. minúty.

Pre hostí išlo o prvé víťazstvo v meste pod Vezuvom od januára 2020. Inter v aktuálnej sezóne zvíťazil vonku spomedzi tímov v piatich najlepších ligách najčastejšie (šesťkrát) a inkasoval najmenej gólov (dva). Neapol naopak prepadol do marazmu, mužstvo prehralo štyri z úvodných siedmich ligových duelov na domácej pôde len po tretíkrát v histórii (1997/98 - 5 porážok a 1954/55 - 4 prehry).

Ďalší výsledok:

Lecce - Bologna 1:1

Aktuálna tabuľka Serie A.
Aktuálna tabuľka Serie A.Flashscore