Taliansku Seriu A vymení za brazílsku. Felipe Anderson opustí rímske Lazio

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Taliansku Seriu A vymení za brazílsku. Felipe Anderson opustí rímske Lazio
Anderson zamieri do domoviny.
Anderson zamieri do domoviny.Reuters
Felipe Anderson (31) rozhodol o svojej najbližšej budúcnosti. Stredopoliar rímskeho Lazia nebude v kariére pokračovať v klube zo Serie A, vráti sa do rodnej krajiny. Predbežnú zmluvu podpísal s brazílskym Palmeirasom.

Anderson posilní celok z mesta São Paulo po tom, ako mu 30. júna 2024 vyprší kontrakt s Laziom. S účastníkom brazílskej Serie A sa dohodol na zmluve do decembra 2027. Potvrdil to aj samotný Palmeiras, ktorý teda tvorcu hry získa ako voľného hráča.

"Z úcty k Laziu a všetkým ľuďom, ktorí ma vždy podporovali, by som chcel oznámiť, že som sa nedohodol na predĺžení zmluvy s klubom, a tak sa v budúcej sezóne vydám iným smerom," uviedol futbalista.

Rodák zo Santa Marie prišiel do Ríma zo Santosu v roku 2013 a strávil tam päť sezón, pričom v roku 2017 s ním vyhral taliansky Superpohár. V nasledujúcom roku prestúpil do West Hamu a po ročníku strávenom na hosťovaní v Porte sa v roku 2021 vrátil do Lazia, za ktoré absolvoval celkovo 319 vystúpení, strelil 58 gólov a pridal 63 asistencií.