Štyri góly za zápas? Palmer dal spomenúť na Lamparda a na súboj vyzval hviezdnych kanonierov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štyri góly za zápas? Palmer dal spomenúť na Lamparda a na súboj vyzval hviezdnych kanonierov
Palmer strelil v Premier League už 20 gólov.
Palmer strelil v Premier League už 20 gólov.Profimedia
Cole Palmer (21) v 29. minúte zápasu s Evertonom zachytil zlú rozohrávku gólmana Jordana Pickforda (30), lobom z 30 metrov poslal loptu do odkrytej brány a bežal sa radovať s nadšenými fanúšikmi. Stredopoliar Chelsea skompletizoval najrýchlejší ligový hetrik v histórii klubu a potvrdil, že jeho letný príchod z Manchestru City je pre tím zo Stamford Bridge ternom.

Chelsea - Everton 6:0

Nadšený Angličan po vydarenom predstavení neskrýval svoju radosť. "Všetko sa udialo tak rýchlo," vravel. Jeho prvý zásah padol v 13. minúte, keď si narazil s útočníkom Jacksonom a spoza šestnástky upratal loptu k pravej žrdi Pickfordovej brány. Druhý gól dal po dorážke Jacksonovej strely a o tretej rane už bola reč vyššie.

"Skvelý začiatok nás upokojil. Som rád, že som k tomu mohol pomôcť hetrikom,” povedal Palmer a pokračoval: "Po nevydarenom poslednom zápase sme chceli potešiť divákov a myslím, že sa nám to podarilo. Ako tím sme odohrali skvelé stretnutie.”

Svoj štvrtý gól pridal Palmer v druhom polčase z pokutového kopu a doviedol Chelsea k jednoznačnému víťazstvu. Mladý anglický stredopoliar strelil štyri góly v jednom dueli za Blues ako prvý hráč od marca 2010, keď rovnaký kúsok predviedol Frank Lampard.

Futbalista, ktorý prišiel do Chelsea pred sezónou z Manchestru City za 47 miliónov eur, strelil v ostatných štyroch súbojoch ťažko uveriteľných deväť gólov a s 20 zásahmi sa dostal na čelo tabuľky strelcov, čím dostihol nórskeho kanoniera Citizens Erlinga Haalanda.

"Ako ofenzívny hráč chcem pomáhať tímu gólmi a nahrávkami. Snažím sa dostávať do zaujímavých pozícií a v posledných zápasoch sa mi ich darí premieňať na zásahy,“ uviedol Palmer, ktorého bezchybný výkon pomohol Chelsea k posunu na deviatu priečku ligovej tabuľky.

"Je to pre nás trochu rozporuplná sezóna. Dokážeme o body oberať veľké tímy, ale strácame v zápasoch, ktoré by sme mali vyhrávať,“ priznal futbalista, ktorého mužstvo však od konca januára neprehralo jediný ligový duel. Pri svojom ťažení dokonca obralo o body oba manchesterské kluby. "Vo zvyšku sezóny pôjdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, na čo to bude stačiť."

Piata priečka zaručujúca európske poháre je ďaleko, na šiesty Newcastle ale zverenci Mauricia Pochettina aktuálne strácajú iba tri body.