Tretí najvyšší počet štartov v súťaži. Legenda La Ligy po sezóne ukončí kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tretí najvyšší počet štartov v súťaži. Legenda La Ligy po sezóne ukončí kariéru
García sa nedávno tešil zo zisku trofeje Copa del Rey.
García sa nedávno tešil zo zisku trofeje Copa del Rey.Profimedia
Raúl García má pred sebou posledné týždne aktívnej kariéry. Tridsaťsedemročný stredopoliar z Athleticu Bilbao sa rozhodol po sezóne zavesiť kopačky na klinec. Dvojnásobný španielsky reprezentant sa rozlúči ako hráč s tretím najvyšším počtom štartov v La Lige.

Rodák zo Zizur Mayor nedávno odohral 600. zápas v španielskej najvyššej súťaži a upevnil si tretie miesto za krídelníkom Joaquínom a brankárom Andonim Zubizarretom, ktorí sa zhodne zastavili na čísle 622. García má na konte 602 ligových štartov a ďalších sedem zápisov.

"Všetko má svoj koniec," vyhlásil v rozlúčkovom videu futbalista, ktorý medzi španielskou elitou nastupoval za Osasunu (101), Atlético Madrid (216) a Athletic Bilbao (285). Proti obom svojim bývalým klubom pritom veterán vo zvyšných kolách ešte môže nastúpiť.

García okrem spomínaného Španielskeho pohára s Bilbaom v sezóne 2020/21 opanoval aj domáci Superpohár. S madridskými Los Colchoneros vyhral La Ligu, dvakrát prispel k triumfu v Európskej lige aj európskom Superpohári a okrem toho získal ešte množstvo ďalších pohárových trofejí.