Liga majstrov: Xavi a Pedri sa pred odvetou s PSG nechcú spoliehať na tesný náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nebudeme sa spoliehať na tesný náskok, hlásia Xavi a Pedri pred odvetou s PSG
Xaviho čaká neľahká úloha.
Xaviho čaká neľahká úloha.AFP
Pred mužstvom Barcelony stojí náročná štvrťfinálová odveta Ligy majstrov, na domácej pôde privíta Paríž Saint-Germain. Tréner Xavi Hernandéz (44) vyhlásil, že očakáva podobný triler, aký sa odohral v prvom zápase.

Päťnásobní šampióni prestížnej súťaže v Paríži zdolali tamojší káder a do domácej odvety si vezú tesný náskok. Cieľom Barcelony je dostať sa prvýkrát od roku 2019 do semifinále. Proti však bude PSG, ktoré chce získať svoju prvú trofej z Ligy majstrov.

Xavi sa vyjadril, že druhá časť štvrťfinálovej bitky na Olympijskom štadióne na kopci Montjuic prinesie pomerne rovnaké predstavenie ako súboj v hlavnom meste Francúzska. "Nie sme tím, ktorý sa bude spoliehať na svoje vedenie, chceme PSG zobrať loptu a vyhrať zápas," povedal kouč Kataláncov a dodal: 

"Dúfam, že budeme v plnej sile, preveria nás na hranici svojich možností - očakávam veľmi podobný zápas, ako bol ten prvý. Je to Liga majstrov, Paríž a duel, v ktorom si nikto nebude držať odstup."

"Atmosféra na Montjuic musí vyzerať ako počas veľkých nocí na Camp Nou. Luis Enrique sa nebude držať späť, príde sem pritlačiť - musíme ukázať veľký charakter, aby sme sa dostali do semifinále," pokračoval Xavi.

Lodivod Barcelony v januári oznámil, že na konci sezóny odíde z lavičky. "Ja, hráči a každý bol mojím rozhodnutím oslobodený. Všetci cítili väčšiu spolupatričnosť ku klubu a myslím si, že to vyšlo fenomenálne," uviedol.

Stredopoliar Barcelony Pedri súhlasil s tým, že jeho tím bude musieť hrať na víťazstvo a nesnažiť sa len udržať si jednogólové vedenie z prvého súboja. "Máme tesný náskok, musíme ísť na ihrisko, akoby sme ho nemali," povedal.

Práve španielsky tvorca hry v Paríži skvele pripravil jeden z gólov Raphinhu. "Keď sa vrátite po zranení, cítite únavu, ale som silný a mám veľkú chuť. Vždy som hovoril, že najradšej hrám 80 minút na 100 percent, a keď nemôžem pokračovať, požiadam, aby ma vystriedal niekto iný," priznal.

Barcelona - PSG (utorok, 21:00)