Trénerská legenda ohlásila návrat z dôchodku, Scolari povedie brazílsky tím

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trénerská legenda ohlásila návrat z dôchodku, Scolari povedie brazílsky tím
Ikonický kouč má pred sebou novú výzvu.
Ikonický kouč má pred sebou novú výzvu. Reuters
Tréner brazílskych majstrov sveta z roku 2002 Luiz Felipe Scolari (74) súhlasil s ďalším pôsobením v pozícii trénera. Ohlásil návrat z dôchodku, aby do decembra 2024 viedol Atlético Mineiro.

Scolari opustil funkciu technického riaditeľa v Athleticu Paranaense a podpísal zmluvu s klubom z Belo Horizonte, kde nahradí argentínskeho lodivoda Eduarda Coudeta. Vlani počas polročného pôsobenia vo funkcii doviedol Paranaense do finále Copa Libertadores a v novembri 2022 oznámil svoj odchod do dôchodku, pričom v klube pokračoval ako technický riaditeľ.

Počas svojej pestrej kariéry, ktorá trvala viac ako 40 rokov, dosiahol úspechy na klubovej aj medzinárodnej úrovni, ale najviac si bude pamätať svoje vzostupy a pády v rodnej Brazílii.

Scolari slávne doviedol "Selecão" k triumfu na majstrovstvách sveta v Japonsku v roku 2002, ale bol aj mužom, ktorý viedol Brazíliu, keď utrpela svoju najpotupnejšiu porážku - v semifinále MS 2014 ju doma rozstrieľalo Nemecko 7:1.

Portugalsko nasmeroval až do finále domácich ME 2004 a do semifinále MS 2006, potom sa ujal vedenia Chelsea, kde prežil turbulentné 7-mesačné obdobie, než bol prepustený.

Na klubovej úrovni sa tešil z úspechov v Brazílii a Číne. S klubmi Grêmio a Palmeiras vyhral brazílsku Seriu A a Copa Libertadores a s Guangzhou Evergrande ovládol čínsku Superligu a ázijskú Ligu majstrov. Scolariho prvý zápas na čele Atlética bude 21. júna na pôde Fluminense. Mužstvo je v ligovej tabuľke na štvrtom mieste s 18 bodmi z 10 zápasov.

Tabuľka brazílskej Serie A
Tabuľka brazílskej Serie AFlashscore