Udalosti Serie A: Z prvej šestky víťazne iba dva tímy, krásne zásahy Fagioliho a Esposita

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Serie A: Z prvej šestky víťazne iba dva tímy, krásne zásahy Fagioliho a Esposita

Romelu Lukaku sa opäť presadil.
Romelu Lukaku sa opäť presadil.AFP
Seria A sa chýli ku koncu a tempo mužstiev z prvej šestky naďalej klesá, výnimkami však sú Juventus a Inter. Tu je to "naj" z 35.kola talianskej súťaže.

NAJLEPŠIE TÍMY 

Juventusu a Interu sa naďalej darí, obaja zvíťazili nad Cremonese a Sassuolom a majú čoraz väčšiu istotu účasti v Európe. Darilo sa aj skvelému tímu Fiorentiny, ktorý po nepríjemných výsledkoch v posledných týždňoch chce pokračovať v jazde spred prvej polovice apríla.

Malý krok vpred urobilo aj Lecce a o niečo väčší i Spezia, ktorá sa vďaka prekvapivým ziskom bodov proti Laziu a Milánu veľmi jemne odpútala od posledných troch miest v tabuľke. Samozrejme, nemôžeme nespomenúť Monzu, ktorá sa po víťazstve 2:0 nad Neapolom nachádza na deviatom mieste v tabuľke.

NAJHORŠIE TÍMY

Sklamaním však bolo celé čelo tabuľky s výnimkou spomínaných "Juve" a Interu. Zdá sa, že preteky Milána, Lazia, Ríma a Atalanty majú pomalé tempo, pričom ani jeden zo štyroch tímov naposledy nedokázal získať tri body. Boj o európske pozície zostáva otvorený.

Medzi tímami bojujúcimi o záchranu sa však skomplikovala cesta Verony, ktorá prehrala zápas s Turínom a ocitla sa tak na 18. mieste. Prehralo ale aj Cremonese, hoci proti "starej dáme" podalo dobrý výkon.

NAJLEPŠÍ HRÁČI

V tejto kategórii nemôže chýbať Romelu Lukaku, pri výhre 4:2 nad Sassuolom zaznamenal dva gólové zápisy, čím potvrdil, že svoje ťažké obdobie hodil za hlavu, no asi príliš neskoro na to, aby si vyslúžil chválu klubu a fanúšikov.

Skvelý víkend to bol aj pre Gaetana Castrovilliho, keď rozhodol zápas medzi Fiorentinou a Udinese zásahom v prvom polčase a asistenciou na konečných 2:0.

Na záver spomeňme Paula Pogbu, proti Cremonese chcel osláviť svoj návrat do základnej zostavy a darilo sa mu to dokonale, podal skvelý výkon, no nové zranenie ho prinútilo v slzách opustiť ihrisko už po 25 minútach. Francúzsky stredopoliar odchádzal za sprievodu potlesku fanúšikov, ale aj súperov. Pravdepodobne nešťastný epilóg sezóny.

NAJKRAJŠIE GÓLY

Ďalšie skvelé víťazstvo "Nerazzurri", ďalší skvelý výkon Lukakua, ktorý proti Sassuolu otvoril skóre utešenou strelou z uhla ľavačkou pod brvno po tom, ako sa zbavil obrany "neroverde".

Juventus tiež zvíťazil pekným gólom, a to v podaní Nicolu Fagioliho, ktorý po asistencii Federica Chiesu zavesil pod hornú konštrukciu brány, čím otvoril skóre výhry 2:0 nad Cremonese.

Pri triumfe Spezie sa krásnym gólom prezentoval Salvatore Esposito, keď ukážkovým priamym kopom z ľavej strany prekonal Maignana a definitívne pokoril nádeje milánskeho AC. Skvelú ranu predviedol aj Nikola Vlašič - Chorvát rozhodol zápas proti Verone parádnou strelou ľavačkou.