Neapol zisk titulu neuzavrel, radosť mu prekazili gyömbérovci. Juventus remizoval

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neapol zisk titulu neuzavrel, radosť mu prekazili gyömbérovci. Juventus remizoval
Aktualizované
Lodivod Spalletti nebol s domácou remízou spokojný.
Lodivod Spalletti nebol s domácou remízou spokojný.Profimedia
Futbalisti Interu Miláno bez zraneného slovenského obrancu Milana Škriniara (28) zvíťazili v 32. kole talianskej Serie A nad Laziom Rím 3:1. SSC Neapol so Stanislavom Lobotkom (28) tak mohol v prípade domáceho triumfu nad Salernitanou už v nedeľu popoludní oslavovať prvý titul od roku 1990. "Partenopei" na svojom trávniku iba remizovali a oslavy tak musia odložiť.

Inter Miláno - Lazio Rím 3:1 (0:1)

Góly: 78., 90. L. Martínez, 83. Gosens - 30. Anderson

V úvodnom dejstve sa o strelecké pokusy postarali spoza šestnástky Brozovič a následne aj Mchitarjan, ktorý hosťujúceho brankára prekonal, ale gól pre ofsajd neplatil. Inter kontroloval tempo hry a Lazio do ničoho nepúsťal. Až s naplnením polhodiny hry prišiel prvý úder. 

Strelecká prevaha bola na strane Interu
Strelecká prevaha bola na strane InteruOpta by Stats Perform

Z prvej strely na domácu bránu sa presadil Felipe Anderson. Rimania si vedenie udržali až do záverečnej fázy duelu. V nedej predvedli "Nerazzurri" skvelý obrat. V 78. minúte ho odštartoval Lautaro Martínez, na ktorého o päť minút neskôr nadviazal Robin Gosens. V samom závere pridal argentínsky futbalista ešte jeden presný zásah, keď sa zoči-voči brankárovi nemýlil a uzavrel konečný rezultát. 

Zvernci Simoneho Inzaghiho uspeli na svojom trávniku po troch prehrách. Lazio si pripísalo druhú prehru v rade. 

SSC Neapol - US Salernitana 1:1 (0:0)

Góly: 62. Olivera - 84. Dia

Vo futbale platí, že posledný krok býva najťažší a to vedia po nedeli aj futbalisti Neapolu. Napriek ich tlaku defenzívny val Salernitany odolával. A pomerne dlho. Až krátko po hodine hry sa ho podarilo prekonať Oliverovi, ktorý sa presadil hlavou. Domáci fanúšikovia sa pripravovali na veľkolepé titulové oslavy. Tie im prekazil v 84. minúte Dia. Presadil sa po strele na zadnú žrď. Slovenskí reprezentant Stanislav Lobotka hral do 89. minúty. Jeho krajan Norbert Gyömbér si pripísal plnú minutáž.

Hernú prevahu Neapol na tri body nezužitkoval
Hernú prevahu Neapol na tri body nezužitkovalFlashscore

US Cremonese - Hellas Verona 1:1 (1:0)

Góly: 9. Okereke - 75. Verdi, ČK: 62. Quagliata (Cremonese)

Dôležitý duel pre oba tímy. Ako Cremonese, aj Verona bojujú o cenné záchranárske body. Po záverečnom hvizde sa ich situácia v tabuľke nezmenila. Slovenský futbalista Ondrej Duda presedel stretnutie na lavičke náhradníkov. 

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

Sassuolo Calcio - Empoli FC 2:1 (0:1)

Góly: 83. a 90+7. Berardi (druhý z 11 m) – 11. Cambiaghi, ČK: 75. Pinamonti (Sassuolo)

Empoli predĺžilo čakanie na body už na štyri zápasy. Nepomohol im ani rýchly vedúci zásah, o ktorý sa v 11. minúte postaral Cambiaghi. V záverečnej pätnásťminútovke dohrávali o jedného menej, ale ani tento fakt nezastavil Sassuolo od trojbodového obratu. Ten načal i dokončil Berardi. 

Štatistický pohľad na duel
Štatistický pohľad na duelFlashscore

ACF Fiorentina - Sampdoria Janov 5:0 (1:0)

Góly: 45+2. Castrovilli, 62. Dodo, 69. Duncan, 75. Kouame, 88. Terzič

Dlho to na takýto jasný výsledok nevyzeralo. Všetko odštartoval v nadstavenom čase prvého dejstva premiérovým zásahom v ročníku Castrovilli. Zároveň to bol gól víťazný, pretože Sampdoria sa presadiť nedokázala. Naopak, Fiorentina ešte štyrikrát áno. 

Sampdoria proti
Sampdoria proti Flashscore

Bologna - Juventus 1:1 (1:0)

Góly: 10. Orsolini - 61. Milik

Vstup do zápasu vyšiel lepšie Bologni, ktorá sa v desiatej minúte, vďaka premenenej penalte, dostala do vedenia. V 31. minúte mohol byť stav vyrovnaný, ale z bieleho bodu zlyhal Milik. Všetko si napravil po hodine hry, keď sa presadil a zariadil Juventusu bod. V ostatných štyroch ligových stretnutiach bol pre "starú dámu" jediný.

Tabuľka Serie A
Tabuľka Serie AFlashscore