Vlastníci Manchestru City rozšírili svoje impérium. Odkúpili klub z Brazílie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vlastníci Manchestru City rozšírili svoje impérium. Odkúpili klub z Brazílie
Generálny riaditeľ spoločnosti City Group Ferran Soriano a prezident Bahie Guilherme Bellintani.
Generálny riaditeľ spoločnosti City Group Ferran Soriano a prezident Bahie Guilherme Bellintani.Profimedia
City Football Group, spoločnosť kontrolovaná Spojenými arabskými emirátmi, ktorá vlastní Manchester City, vo štvrtok dokončila dohodu o kúpe väčšinového podielu v brazílskom klube Bahia, uviedli obe strany.

Spoločnosť z Abú Zabí získala 90 % akcií Bahie, uvádza sa vo vyhlásení klubu, ktorý je najpopulárnejší na severovýchode Brazílie. Cena transakcie nebola zverejnená. Brazílske médiá ale informovali, že spoločnosť City Football Group (CFG) mala súhlasiť so zaplatením 199 miliónov dolárov vrátane peňazí na splácanie dlhov, nákupy hráčov a investície do infraštruktúry.

"Bahia je výnimočná svojou veľkosťou a fanúšikovskou základňou. Bude to druhý najväčší klub skupiny po Manchestri City," povedal Ferran Soriano, výkonný riaditeľ CFG.

"Skupina považuje Bahiu a brazílsky futbal za najväčšiu príležitosť rastu na svete. Bude na nás a ďalších kluboch, aby liga rástla tak, ako si zaslúži," uviedol na tlačovej konferencii v Salvadore, hlavnom meste štátu Bahia.

Ide o prvú kúpu CFG v Brazílii, ktorá je najväčším svetovým exportérom futbalistov. Skupina má v súčasnosti podiely v 13 kluboch na štyroch kontinentoch. Dohodu, na ktorej sa pracovalo od septembra, schválilo v decembri 99 % členov klubu Bahia, ktorý bol založený v roku 1931 a dvakrát vyhral brazílsku ligu.

Tím sa v tejto sezóne sa vrátil do prvej ligy po tom, čo v roku 2021 zostúpil. Krátko po štarte nového ročníka najvyššej súťaže sa nachádza na 15. mieste tabuľky, pričom z troch zápasov získal tri body.

Tabuľka brazílskej Serie A
Tabuľka brazílskej Serie AFlashscore