Žiarivé duo Martínez s Thuramom, triumf Juventusu či gólový Krstovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Žiarivé duo Martínez s Thuramom, triumf Juventusu či gólový Krstovič
Aktualizované
Táto dvojica je v Taliansku na nezastavenie.
Táto dvojica je v Taliansku na nezastavenie.Profimedia
Futbalisti milánskeho Interu vyhrali v zápase 3. kola talianskej Serie A proti Fiorentine hladko 4:0. Kolo uzavreli večer duely Juventusu na pôde Empoli či Lecce, ktoré privítalo Salernitanu.

Empoli - Juventus 0:2

Domáci sa zapísali do histórie ešte pred výkopom. Ako prvý tím od sezóny 94/95 postavil do brány v prvých troch zápasoch nového ročníka Serie A troch rôznych brankárov: Eliu Caprila, Samuela Perisana a v nedeľu večer to bol Etrit Berisha. Rovnako ako jeho dvaja kolegovia medzi tromi žrďami, ani on si nedokázal udržať čisté konto. 

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

Naopak, Juventus si ich v aktuálnom kalendárnom roku udržal, spomedzi celkov z piatich najlepších európskych líg, najviac na pôde súpera - osem (rovnaký počet má aj Lazio). Do vedenia ho dostal v 24. minúte Danilo. Krátko na to nepremenil pokutový kop Vlahovič, ale mrzieť ho to nemuselo, pretože úsmev na pery mu vrátil v 82. minúte Chiesa. Dvadsaťpäťročný futbalista sa podieľal na góle v piatich po sebe idúcich ligových vystúpeniach. Napodobnil Cristiana Ronalda spred troch rokov. 

Lecce - Salernitana 2:0

Kým Dunajskostredčania sa v ofenzíve trápia v Niké lige, úplne iný príbeh píše ich bývalý osemnásťgólový kanonier Nikola Krstovič z minulej sezóny. Vo svojom druhom vystúpení v novom pôsobisku si pripísal druhý gól. Opäť bodový. Kým v predchádzajúcom kole ratoval s Fiorentinou na jej trávniku bod, proti Salernitane už mieril za tri body. V drese hostí odohral plnú minutáž slovenský stopér Norbert Gyömbér. Lecce je štvrté, má sedem bodov a v troch kolách neprehralo. Ide o klubový rekord v tejto fáze súťaže. Salernitana na prvé víťazstvo stále čaká. 

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

Inter - Fiorentina 4:0

Fantastickú formu má kapitán Lautaro Martínez, ktorý v nedeľu strelil dva góly a po troch odohraných stretnutiach má na konte už päť presných zásahov, vďaka čomu je na čele tabuľky strelcov. Má tak ideálne nakročené k tomu, aby prekonal svoje posledné dve 21-gólové sezóny. Dva razy sa presadil aj do siete Monzy v úvodnom kole a raz proti Cagliari. Len dvom hráčom "Nerazzurri" sa v tomto storočí podarilo streliť aspoň štyri góly v úvodných troch kolách - Maurovi Icardovi (päť v roku 2017) a Christianovi Vierimu (štyri v roku 2002).

Prvý gól v novom pôsobisku zaznamenal útočník Marcus Thuram, pridal i asistenciu. Skóroval 7 602 dní po poslednej trefe otca Liliana Thurama, ktorý prekonal súperovho brankára v novembri 2002 proti AC. Inter je na čele tabuľky Serie A, má plný počet deviatich bodov a výborné skóre 8:0, čiže ani raz neinkasoval. Niečo podobné zaznamenal ešte v roku 1966. 

Štatistický pohľad na hráčov základných zostáv.
Štatistický pohľad na hráčov základných zostáv.Flashscore

Turín - Janov 1:0