Legendu čakajú náročné chvíle. Udrží sa Pirlo na lavičke trápiacej sa Sampdorie?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Legendu čakajú náročné chvíle. Udrží sa Pirlo na lavičke trápiacej sa Sampdorie?
 Pirlo to má v Janove nahnuté.
Pirlo to má v Janove nahnuté.Profimedia
Sampdoriu čaká v Serii B neľahká úloha, ktorá priamo ovplyvňuje aj pozíciu tamojšieho trénera. Legendárny Andrea Pirlo (44) je totiž so svojím tímom na 17. mieste druhej najvyššej talianskej súťaže a každým ďalším zápasom musí zachraňovať svoj post i umiestnenie tímu.

Sampdoria na konci októbra vypadla z Talianskeho pohára, keď na pôde Salernitany prehrala 0:4. Ani v ligovom prostredí to s klubom z Janova nevyzerá vôbec ružovo, čo znamená, že trénerska stolička sa pod Pirlom výrazne trasie.

Tamojší káder síce z jedenástich duelov Serie B vyťažil deväť bodov, no v tabuľke ich má len sedem. Zo strany talianskej federácie prišiel dvojbodový odpočet za problémy s vyplatením financií hráčom. Najbližšie čaká zverencov majstra sveta z roku 2006 súboj s Palermom.

V prípade ďalšej prehry by bolo zo strany vedenia takmer nevyhnutné rozhodnúť sa pre zmenu na poste lodivoda aj preto, že s týmto tempom smerujú "I Blucerchiati" do Serie C. Tento scenár si Sampdoria nechce pripustiť ani v najmenšom.

Okrem prípadnej obmeny trénerského štábu sa vedenie možno rozhodne aj pre obnovu na iných postoch a vyberie si aj nového generálneho manažéra či športového riaditeľa. Títo funkcionári by po neúspechu v letnom prestupovom období prevzali technickú stránku chodu klubu, ktorý aktuálne bojujej s výsledkovou krízou.

Tabuľka Serie B.
Tabuľka Serie B.Flashscore