Po Turecku som skúsenejší, hovorí nový tréner Sampdorie Andrea Pirlo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po Turecku som skúsenejší, hovorí nový tréner Sampdorie Andrea Pirlo
Pirlo počas prezentácie v pozícii nového trénera Sampdorie.
Pirlo počas prezentácie v pozícii nového trénera Sampdorie.Profimedia
Nový kouč janovskej Sampdorie začína opäť cestu v Serii B, ale je si vedomý, že zakotvil v klube, ktorého noví majitelia mu môžu poskytnúť pevné základy. A od tých sa vie majster sveta z roku 2006 odraziť do ďalších výšin na trénerskej lavičke.

Nadšenie z novej výzvy

Andrea Pirlo je späť v hre a s ním aj samotná Sampdoria. Obaja začínajú opäť v Serii B, ktorá bude dôležitou skúškou. Ako pre bývalého trénera Juventusu, ktorý sa čerstvo vrátil z Turecka, tak aj pre ligúrsky klub, ktorý bol blízko bankrotu a musí opäť zdvihnúť hlavu.

Svetového šampióna z roku 2006 predstavil prezident Marco Lanna a sprevádzal ho Nicola Legrottaglie, ktorý bude jeho "pravou rukou". Prvé slová vo funkcii trénera Janovčanov boli pozitívne.

"Ďakujem prezidentovi a majiteľom za túto skvelú príležitosť. Trénovať Sampdoriu je pre mňa ako byť v tíme zo Serie A. Rozhodol som sa srdcom a mám veľkú chuť opäť začať. Prišiel som sem s veľkým nadšením. sa neviem dočkať štartu," neskrýval nadšenie legendárny stredopoliar, ktorého na trávniku rozhodilo máločo.

Návrat do Serie A

Na otázku, aké sú konkrétne šance vrátiť tím do najvyššej súťaže, nový lodivod bez váhania odpovedal.

"Vždy hráte na víťazstvo. Cieľom je dostať sa čo najvyššie. Začiatok si vyžiada správne načasovanie. Nemôžeme povedať, že hneď postúpime, ale v našich snoch to musí byť. Bez snov sa nepohnete nikam," zdôraznil.

Za cieľ si s novým celkom stanovil dosiahnuť skvelú sezónu. "Ambíciou je pracovať tak, aby to bola skvelá sezóna. Musíme sa čo najlepšie pripraviť. Serie B je iná ako ostatné súťaže, vždy je to dôležitý boj, v ktorom musíte podať stopercentný výkon. Dáme do toho všetko, aby sme skončili čo najvyššie," vlieva impulz a pozitívnu nádej fanúšikom.

Na záver vyzdvihol skúsenosti, ktoré získal počas angažmánu v Turecku. Na lavičke Karagümrüku sedel od minulého leta do mája tohto roka. V 34 dueloch zaznamenal s mužstvom 11 výhier, rovnaký počet remíz a 12 prehier. 

"Skúsenosti z Turecka sú pre mňa veľmi užitočné. Pracoval som v malom klube. Chcel som rásť. Pracovať a začať zospodu. Odviedli sme výbornú prácu. Hrali sme proti rôznym mužstvám a štýlom. Veľmi mi to prospelo. Som skúsenejší a uvedomelejší," uzavrel 44-ročný kormidelník.