DAC prvý postupujúci do jarnej časti Slovenského pohára, porazil posledný tím 2. ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
DAC prvý postupujúci do jarnej časti Slovenského pohára, porazil posledný tím 2. ligy
Gouré strelil víťazný gól stretnutia.
Gouré strelil víťazný gól stretnutia.TASR
Futbalisti Dunajskej Stredy vyhrali úvodný zápas 5. kola Slovenského pohára a ako prvý tím postúpili do jarnej časti tejto súťaže. Na pôde Spišskej Novej Vsi, posledného mužstva tabuľky 2. ligy, uspeli 3:0.

Spišská Nová Ves - Dunajská Streda 0:3

Domáci outsider dokázal hrať v prvom polčase s favoritom vyrovnanú partiu a nepúšťal ho do vyložených šancí. Jednu dokonca sám mal, no Vakulinskij neuspel zoči-voči Popovičovi. Rozhodol tak veľmi smolný gól, pretože brankár Baláž neudržal v rukaviciach pomerne jednoduchú strelu Fernanda Gourého a lopta mu spadla za čiaru.

Zostavy oboch tímov.
Zostavy oboch tímov.Flashscore

Poistku pridal Aleš Čermák po veľmi peknej prihrávke Vitálisa a krásnej strele pod brvno. Tretí zásah vsietil vďaka kontre dvoch proti jednému Matej TrusaDunajská Streda si na svojho súpera bude musieť počkať až do žrebu štvrťfinále. Spišská Nová Ves sa po vypadnutí môže sústrediť na to, ako sa zachrániť v 2. lige.

Ďalšie zápasy 5. kola Slovenského pohára sa uskutočnia v rôznych termínoch, najbližšie tri už zajtra. Navyše je potrebné odohrať ešte jeden duel 4. kola medzi Slovanom Bratislava a Galantou. Víťaz vyzve Žilinu.