Lipany natiahli v Slovnaft Cupe svoju 10-ročnú šnúru, triumf Žiliny na Orave

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lipany natiahli v Slovnaft Cupe svoju 10-ročnú šnúru, triumf Žiliny na Orave
Žilinčania zvládli povinnú jazdu.
Žilinčania zvládli povinnú jazdu.mskzilina.sk
Slovenský pohár vo futbale potrebuje doriešiť plné zloženie 4. kola. Dopomohli k tomu ďalšie dva duely. V jednom Lipany zdolali oponenta z vyššej súťaže, v druhom úlohu favorita potvrdili "šošoni".

Lipany - Dolný Kubín 3:2

Pondelkový žreb slovenskej pohárovej súťaže rozhodol o tom, že víťaz duelu v Lipanoch si v rámci 4. kola zmeria sily s kádrom Makova. Gólovú oponu stretnutia otvorila penalta v 13. minúte, ktorú úspešne premenil domáci Jacko. O necelú štvrťhodinu na to dokázal odpovedať mladík Brnča, čím stanovil polčasový výsledok 1:1.

Desať minút po štarte druhej polovice sa do vedenia opäť dostal hostiteľ, tentoraz zásluhou Vysočana. Následne svojho kolegu napodobnil Poremba a účastník tretej ligy viedol o dva zásahy. Za druholigové mužstvo hostí dokázal už len skorigovať legionár Tidiane Ba. Z postupu sa mohli tešiť Lipany, ktoré už 10 rokov z pohára nevyradil iný ako prvoligový klub.

Strelci duelu
Strelci dueluFlashscore

Oravské Veselé - Žilina 0:3

Úspešnejší z dvojice oponentov duelu na Orave vedel, že v ďalšej fáze narazí na Medzibrod. Káder z tretej najvyššej súťaže privítal favorita pôsobiaceho v Niké lige. Domáci hráči tešili svojich fanúšikov dlhým vzdorovaním, Žilinčania sa ujali vedenia až po hodine hry, keď pokutový kop premenil Jambor.

Väčší pokoj na svoje kopačky pridali v 71. minúte po zásahu Ďuriša a definitívnu bodku za zápasom napísali minútu pred vypršaním základnej hracej doby zásluhou Bileho. Štvrté kolo tak pre nich bude znamenať súboj v obci z Banskobystrického kraja.