Mohli sme byť kúsok od finále, škrelo Gašparíka. Hrdina Procházka má asi po sezóne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mohli sme byť kúsok od finále, škrelo Gašparíka. Hrdina Procházka má asi po sezóne

Procházka rozhodol, ale pravdepodobne má po sezóne.
Procházka rozhodol, ale pravdepodobne má po sezóne.TASR
Futbalisti Trnavy vyhrali úvodné stretnutie semifinále Slovenského pohára proti Podbrezovej na domácom trávniku tesne 1:0. V úvodnom dejstve si vypracovali šance na tri či štyri góly, ale nepremenili ich. Po zmene strán však mala rovnaké príležitosti aj Podbrezová.

Napriek tomu nebol tréner Michal Gašparík s konečným výsledkom spokojný: "Som trochu sklamaný. Mohli sme byť po prvom polčase kúsok od finále, zápas sa vyvíjal presne tak, ako sme chceli. Dali sme hneď gól a vytvárali sme ďalšie šance, pre mňa mal skončiť našimi tromi – štyrmi gólmi. A možno aj viac, pretože sme mali šance, ktoré sme neriešili správne," hodnotil po stretnutí trnavský kouč.

Uvedomoval si však aj fakt, že Spartak mohol inkasovať: "Súperovi sme ponúkli šancu pre Kabonga. Škoda prvého polčasu, bol kľúčový. Uvidíme, ako bude vyzerať druhý zápas. Na začiatku druhého polčasu sme začali dobre, prišiel však milimetrový ofsajd. Oni začali riskovať, všetko dali do ofenzívy a nám dochádzali sily. Myslím si, že tento výsledok pre nás nie je dobrý," nadviazal.

Trnava - Podbrezová 1:0

Trnava udržala čisté konto už v piatom súťažnom zápase po sebe. Aktuálne ťahá Spartak sériu 450 minút bez inkasovaného gólu. Zároveň všetkých päť duelov vyhrala. Tri v lige a dva v rámci Slovenského pohára. Gašparík prezradil, že na poslednú chvíľu prišiel o Michala Ďuriša, a tak na hrot postavil Erika Daniela.

"Ešte deň pred zápasom sme sa chystali aj s Mišom a zrazu v noci mu vyskočila horúčka. Dali sme na hrot Erika, ktorý je viac podobný Mišovi tými nábehmi, ako keby tam išiel Poznar, ktorý hrá chrbtom k bráne. Stratili sme najlepšieho strelca a možno keby sme mali jeho, tak by to vyzeralo inak a dali by sme viac gólov," tvrdí.

O jediný presný zásah v stretnutí sa postaral skúsený stredopoliar Roman Procházka. Jeho strieľaný center z priameho kopu už v štvrtej minúte zapadol do siete. Slovák je nakoniec smutným hrdinom, pretože pre zranenie musel odstúpiť a podľa všetkého má po sezóne.

"Zrejme to bude pretrhnutý sval a predpokladám, že takých šesť týždňov bude mimo. Je to škoda. Predtým bol trošku kritizovaný, aj ľuďmi, ale dnes ho vytlieskali, lebo videli, že je výborný. Bol dôležitý prvok toho, že zo siedmich zápasov máme šesť núl. V našom systéme bol z pohľadu defenzívy kľúčovým hráčom," prezradil Gašparík.

"Počul som, ako mi to tam ruplo, takže očakávam pretrhnutý sval," nechal sa počuť samotný Procházka. Odveta je na programe v stredu 17. apríla o 18:00 na Horehroní. Trnava môže postúpiť do finále tretíkrát po sebe, pričom v ostatných dvoch prípadoch zdolala Slovan Bratislava. Podbrezová je medzi kvartetom najlepších druhý raz v histórii.