Trnava využila domáce prostredie, v zápase plnom zahodených šancí tesne zdolala Podbrezovú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava využila domáce prostredie, v zápase plnom zahodených šancí tesne zdolala Podbrezovú

Trnava v prvom zápase využila domáce prostredie.
Trnava v prvom zápase využila domáce prostredie.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava vyhrali úvodný zápas semifinále Slovenského pohára proti Podbrezovej tesne 1:0. Odveta sa uskutoční v stredu 17. apríla o 18:00 na Horehroní.

Spartak Trnava - Podbrezová 1:0

Trnava vstúpila do zápasu veľmi dobre, pretože už v štvrtej minúte poslal Roman Procházka z priameho kopu prudký strieľaný center a lopta bez ďalšieho dotyku zapadla k vzdialenejšej žrdi. Kontrovať mohol Kabongo, lenže najskôr mieril do bočnej siete a pri samostatnom úniku mu kľučku prečítal Takáč.

Podbrezová mala v úvodnom dejstve častejšie loptu na kopačkách, no Spartak sa dostával do viacerých šancí. Djurič hlavičkoval po rohovom kope mierne nad brvno, zatiaľ čo pri šanci osamoteného Azanga sa blysol brankár Danko. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Krátko pred koncom úvodného dejstva spálila Trnava ešte dve príležitosti. Procházka prudkou strelou z hranice pokutového územia obtrel loptu o brvno a Daniel osamotený na malom vápne namieril mierne vedľa. Po zmene strán sa síce domáci tešili z druhého gólu, ale Daniel zakončoval z ofsajdovej pozície, čo potvrdil aj VAR.

Na druhej strane sa dobre uvoľnil Kabongo, strieľaná prihrávka pred bránu bola tečovaná, no veľký pozor si dal Takáč. Štvrťhodinu pred koncom sa lopta z rohu ocitla na malom vápne pri nepokrytom Bakaľovi, pričom kapitán hostí z prvej namieril tesne nad.

Trnave sa zahodené šance nemuseli vyplatiť, pretože voľný Kabongo dostal loptu na malé vápno, no vo vyloženej pozícii netrafil loptu dobre. Český útočník bol veľmi aktívny. Chrbtom si pokryl loptu v 88. minúte a z otočky len tesne minul. Všetko ukončila hlavička Zeljkoviča nad bránu.