Od Beluše po Podbrezovú. Čo všetko absolvovala Trnava počas rekordnej 23-zápasovej série?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Od Beluše po Podbrezovú. Čo všetko absolvovala Trnava počas rekordnej 23-zápasovej série?

Takto Trnava oslavovala minulý rok. Bude aj teraz?
Takto Trnava oslavovala minulý rok. Bude aj teraz?TASR
Pred finálovým zápasom Slovenského pohára má Spartak Trnava šancu navždy sa zapísať do histórie. Ako prvý tím by získal túto trofej trikrát v rade a zároveň by vytvoril nový rekord v počte zápasov bez prehry po sebe. Momentálne sa s 23 stretnutiami delí o najvyšší zápis so Slovanom Bratislava. Čo všetko Bíli Andeli počas tejto štreky absolvovali?

Naposledy prehrala Trnava v pohárovej súťaži ešte 6. apríla 2021 s Trenčínom. Úspešná cesta sa začala v Beluši, kde Spartak uspel 3:0 a stále nekončí. Počas 23 duelov strelili zverenci trénera Michala Gašparíka dokopy 59 gólov, čo je priemer 2,5 na jedno stretnutie inkasovali ich trinásť. Až trinásťkrát udržali brankári čisté konto.

V siedmich prípadoch prepustila defenzíva jeden gól a trikrát sa stalo, že boli dva. Štyri stretnutia rozhodovali pokutové kopy, dva predĺženie. V oboch prípadoch sa tak stalo vo finálových dueloch proti Slovanu. Dva razy sa okrem bratislavského tímu stretla Trnava aj s Podbrezovou a Košicami.

Z celkovo 2 130 odohraných minút prehrával Spartak iba počas 161 z nich. Paradoxne, najdlhšie to bolo v stretnutí na pôde Bolerázu (48). Zaujímavosťou je aj to, že v oboch finále museli Gašparíkovci doťahovať manko. Najskôr sa im to podarilo po troch minútach, následne potrebovali 28. Ani raz neprehrávali o viac ako jeden gól.

Jedinú červenú kartu v týchto dueloch videl Trajkovski. Padli dva hetriky. Najskôr ho dal Taiwo na pôde Stankoviec, potom Paur v Šuranoch. Dva razy sa v jednom vystúpení presadili Ristovski a Štefánik. Aspoň jeden gól strelilo 26 trnavských hráčov, pričom o dva vlastné góly sa postarali Pavlík (Senica) a Bagi (Boleráz).

Najviac zásahov má na konte Taiwo (5), nasledujú štvorgóloví Paur, Ofori, Bukata a Ristovski, trikrát sa presadili Štefánik, Ivan, Procházka, Ďuriš aj Azevedo, dva razy Bainovič, Boateng, Dele, Daniel a Azango. V jednom prípade to boli Šulek, Kóša, Mikovič, Boateng, Cabral, Grič, Škrteľ, Ramadan, Olejník, Twardzik a Kompan.

Trnava stojí pred finále medzi dvomi opozitnými štatistikami. Tréner Gašparík ešte na lavičke Spartaka nevyhral ani jeden z deviatich zápasov proti Ružomberoku, ale Andelom sa v Košiciach darí. Miestny klub tam zdolali vo všetkých troch dueloch Niké ligy od návratu Košíc medzi elitu.

Okrem toho v metrople východu hrali proti počas augusta odvetu predkola Konferenčnej ligy proti ukrajinskému Dnipru a po výsledku 2:1 si zabezpečili postup do skupinovej fázy.

Posledné vzájomné zápasy Trnavy a Ružomberka.
Posledné vzájomné zápasy Trnavy a Ružomberka.Flashscore

Posledných 23 zápasov Trnavy v pohári:

Sezóna 2021/22

Beluša - Trnava 0:3 (2. kolo)

Pata - Trnava 0:4 (3. kolo)

Podbrezová - Trnava 2:3 pen. (4. kolo)

Košice - Trnava 1:2 (osemfinále)

Žilina - Trnava 0:1 pen. (štvrťfinále)

Trnava - Senica 3:0 (semifinále)

Senica - Trnava 0:4 (semifinále)

Slovan - Trnava 1:2 pp (finále)

Sezóna 2022/23

Boleráz - Trnava 1:2 pen. (2. kolo)

Stankovce - Trnava 0:6 (3. kolo)

Sereď - Trnava 0:3 (4. kolo) - Ivan 2

Trnava - Michalovce 3:2 pen. (osemfinále)

Komárno - Trnava 0:2 (štvrťfinále)

Trenčín - Trnava 1:2 (semifinále)

Trnava - Trenčín 3:0 (semifinále)

Trnava - Slovan 3:1 pp (finále)

Sezóna 2023/24

Šurany - Trnava 0:8 (2. kolo)

Lehota pod Vtáčnikom - Trnava 1:2 (3. kolo)

Považská Bystrica - Trnava 1:2 (4. kolo)

Košice - Trnava 2:3 (osemfinále)

Michalovce - Trnava 0:2 (štvrťfinále)

Trnava - Podbrezová 1:0 (semifinále)

Podbrezová - Trnava 0:0 (semifinále)