Slovan postúpil do osemfinále Slovenského pohára, Galantu zdolal rozdielom triedy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan postúpil do osemfinále Slovenského pohára, Galantu zdolal rozdielom triedy

Zverenci trénera Weissa st. si splnili povinnosť.
Zverenci trénera Weissa st. si splnili povinnosť.Profimedia
Hoci v týchto dňoch púta pozornosť futbalovej verejnosti reprezentačná prestávka, 18. októbra si na svoje prišli aj priaznivci klubového futbalu na Slovensku. V šestnásťfinále Slovenského pohára sme videli duel Dávida s Goliášom - treťoligová Galanta privítala Slovan Bratislava.

Galanta - Slovan Bratislava 0:3

Pre domácich to bol obrovský sviatok, veď s najúspešnejším klubom na Slovensku nehrajú každý deň, hoci hostia vybehli do zápasu bez reprezentantov. Hráči Galanty sa v pohárových stretnutiach stali penaltovými špecialistami, keďže týmto spôsobom postupne prešli cez bratislavský Inter, Novú Dedinku a po rozstrele z bieleho bodu vyradili aj druholigovú Petržalku. V III. lige Západ jej aktuálne patrí šieste miesto. Slovan bol však úplne iným typom súpera.

Majster Niké ligy odštartoval svoje pohárové ťaženie v 2. kole demoláciou Svätého Jura 7:0, následne si poradil so Sereďou v pomere 3:1. Mužstvo prežíva vynikajúcu jeseň, v najvyššej súťaži má na prvom mieste tabuľky šesťbodový náskok pred Žilinou a bojuje o postup do jarnej fázy Konferenčnej ligy.

Základné zostavy oboch tímov.
Základné zostavy oboch tímov.Flashscore

Doterajšie štatistiky a výsledky mohli napovedať, že sa Galanta bude snažiť dotiahnuť zápas k penaltovému rozstrelu a pokúsiť sa šokovať. Obrovský favorit stretnutia dal nádejám domácich prvú ranu už v 33. minúte. Vysoký center Abubakariho hlavičkoval v šestnástke Zmrhal, čím pristavil loptu Kankavovi a ten prudkou hlavičkou do ľavej časti brány rozvlnil sieť.

Prvý polčas sa skončil chudobným vedením hostí, no krátko po zmene strán udreli Slovanisti opäť. Savvidisovu prihrávku do šestnástky hral z prvej Marko Tolič a prekonal gólmana. O niekoľko sekúnd neskôr bolo o výsledku definitívne rozhodnuté. Tolič oklamal brániaceho hráča, poslal oblúčik na hranicu šestnástky, kde si ho prebral Jaromír Zmrhal a druhým dotykom upratal loptu do domácej svätyne.