Slovan vyhral úvodné semifinále Slovnaft Cupu, v závere rozhodol z penalty Weiss

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan vyhral úvodné semifinále Slovnaft Cupu, v závere rozhodol z penalty Weiss

Slovan v závere zachránil výhru.
Slovan v závere zachránil výhru.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava vyhrali v prvom zápase semifinále Slovnaft Cupu proti Skalici tesne 2:1. Odveta je na programe o týždeň v stredu.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Skalica 2:1 (1:1)

Góly: 19. Abubakari, 90. Weiss (pen.) - 39. Morong

Tréner Weiss oproti nedeľnému šlágru Fortuna ligy poriadne premiešal základnú zostavu a pri porovnaní úvodných jedenástok ponechal iba De Marca. Ten nastúpil na ľavej strane defenzívy a bol aktívny. Naturalizovaný slovenský reprezentant našiel v šestnástke Lichého, lenže mladík prestrelil bránu.

Veľkú šancu na otvorenie skóre mal Abubakari, pokus z otočky poslal nad. Zimná posila Slovana sa však zapísala na streleckú listinu, keďže spomínaný De Marco centroval, Zmrhal loptu predĺžil a ghanský útočník na hranici ofsajdu rozvlnil sieť. Situáciu preveroval aj systém VAR, gól platil.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Možnosť na zvýšenie zahodili domáci ďalším pokusom nad, bol v nej Čakvetadze, a tak Skalica z minima vyťažila maximum. Hostia sa nedostávali pred Chovana často, avšak center Vlaska zapadol za stopérov a na zadnej žrdi nepokrytý Morong zblízka vyrovnal.

V druhom polčase sa Skalica zameriavala na bránenie výsledku, veľa šancí teda neprišlo. Zmenil to až v závere Kucka. Striedajúci záložník mieril hlavičkou tesne vedľa. Hlavný rozhodca Marhefka na konci 88. minúty odpískal pokutový kop po zákroku Hurtada na Weissa. Ponúknutú penaltu samotný faulovaný hráč premenil a to mu ešte Šemrinec chytil nepríjemný pokus z následného priameho kopu.

Odveta semifinále sa odohrá o týždeň v stredu (19.4.) na Záhorí. Lepší z tejto dvojice sa postaví vo finále 1. mája 2023 o 15:00 na štadióne Antona Malatinského proti Trnave, ktorá v semifinále vyradila Trenčín celkovým skóre 5:1.